Roy van Krieken Roy van Krieken
14/11/2021 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2021 16:30

Shiba Inu (SHIB) toegevoegd aan crypto exchange Gemini, volgen Robinhood en Kraken snel?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Robinhood posee más del 24% de todos los DOGE en circulación

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

De meme-coin Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen tijd de harten van veel investeerders veroverd. De ‘dogecoin (DOGE) killer’ maakte een astronomische koersstijging door en de vraag naar SHIB was enorm. Het wist zelfs groter te worden dan dogecoin en belandde in de top 10 van grootste cryptocurrencies.

Na een periode van euforie kwam helaas slecht weer voor de meme-coin. Zo snel als de koers omhoog schoot, zo snel stortte deze ook weer in. In slechts een week tijd kelderde de prijs van Shiba Inu met zo’n 50%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gemini listing

Toch hielden de fans van Shiba Inu goede moed. Het wachten was op een nieuwe ontwikkeling die voor wederom een opwaartse beweging kon zorgen. Snel werd daarom gehoopt op noteringen van SHIB op verschillende crypto exchanges.

Vandaag maakte Gemini, een Amerikaanse crypto exchange die werd opgericht door de Winklevoss broers, bekend dat zij Shiba Inu hebben toegevoegd aan hun assortiment naast Quant (QNT), Fetch AI (FET) en Radicle (RAD).

Uiteraard valt een dergelijke notering op een vooraanstaande crypto exchange goed in de smaak bij het ‘SHIB Army’, maar tot dusver blijft een indrukwekkende koersstijging uit.

Advertentie

Kraken en Robinhood

Een grotere klap zal een eventuele listing op Kraken of Robinhood maken. Dit waren de voornaamste doelen van het SHIB Army en op social media werd intensief geprobeerd om deze exchanges te overtuigen. Helaas voor fans van Shiba Inu hebben beide exchanges nog geen groen licht gegeven voor een listing van SHIB.

Kraken maakte met wel de belofte om SHIB te listen, maar bleek voorlopig niet in staat deze belofte ook daadwerkelijk na te komen. Het zal hoogstwaarschijnlijk nog wel even duren voordat SHIB beschikbaar zal zijn op Kraken.

Ook Robinhood is nog terughoudend om Shiba Inu aan het assortiment toe te voegen. Volgens de COO van Robinhood kan een dergelijke listing op de korte termijn termijn enige voordelen brengen, maar zou het op de lange termijn het niet waard zijn.

Ondanks dat de listing van Gemini een mooie ontwikkeling is voor Shiba Inu investeerders, lijkt het erop dat verdere listings op crypto exchanges nog even op zich zullen laten wachten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie