Timo Bult Timo Bult
30/11/2021 07:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2021 07:35

Shiba inu stijgt hard na notering Kraken exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba inu stijgt hard na notering Kraken exchange

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

Shiba inu (SHIB), de inmiddels bekende meme crypto, staat op dit moment dik in de plus. En dat heeft alles te maken met het nieuws dat crypto exchange Kraken de altcoin eindelijk heeft toegevoegd aan zijn handelsplatform. Het geeft hiermee gehoor aan de luide oproep op Twitter begin deze maand.

Tether zet nieuwe koers: grote stappen buiten stablecoins
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Shiba Inu kopen op Kraken

Ongeveer een maand geleden stuurde Kraken, een exchange zoals wij in Nederland Bitvavo hebben, een tweet de wereld in. Daarin schreef de exchange dat als de tweet 2.000 geliked zou worden, zij SHIB de volgende dag zouden noteren. Dit was uiteraard enigszins als grap bedoeld.

De tweet kreeg namelijk uiteindelijk meer dan 80.000 likes. Daarop antwoordde Kraken met te zeggen: “SHIB Army, we hebben jullie luid en duidelijk gehoord!” Maar een notering de volgende dag bleef uit. Nu komt Kraken zijn belofte alsnog na.

Advertentie

SHIB stijgt op

En zoals altijd met dit soort cryptocurrencies reageerde de prijs natuurlijk direct op het goede nieuws. Sinds het nieuws naar buiten kwam staat SHIB ongeveer 20% in de plus! Daarmee handelt de crypto nu voor een prijs van $0,00004707, aldus CoinMarketCap.

Of SHIB dit niveau vast kan houden blijft afwachten. Dergelijke crypto’s, zoals dogecoin (DOGE) en floki inu (FLOKI), staan erom bekend enorm volatiel te zijn. Het is dus aannemelijk dat een deel van de SHIB holders nu wat winst pakken. SHIB corrigeerde gedurende deze maand al flink nadat eind oktober een all-time high (ATH) van $0,00008845 werd bereikt. Daar handelt shiba inu dus ondanks zijn stijging vandaag nog bijna 50% onder.

Gemini ging Kraken voor

Shiba inu krijgt op steeds meer exchanges een plekje. Twee weken geleden nog werd de altcoin aan de Amerikaanse crypto beurs Gemini genoteerd. De reactie was destijds echter een stuk milder, waarschijnlijk omdat Gemini een kleinere exchange is.

Nu is de grote vraag welke exchange Kraken volgt. Velen hopen op de populaire Amerikaanse handelsapp Robinhood. Toen Robinhood dogecoin noteerde had dit een enorm effect op de DOGE koers.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie