Roan Egberts Roan Egberts
10/02/2024 13:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 19:13

Shiba Inu ziet in 24 uur burn van miljoenen tokens

Shiba Inu-SHIB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Shiba inu (SHIB) is de op één na grootste memecoin van de crypto industrie. De absolute memecoin leider is natuurlijk de welbekende cryptocurrency dogecoin (DOGE), dat ongeveer twee keer de marktkapitalisatie heeft van shiba inu. In de afgelopen 24 uur heeft shiba inu een indrukwekkende stijging laten zien in zijn burn trend en daarmee miljoenen tokens geburned.

TRON-oprichter deelt grootse toekomstplannen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Shiba inu miljoenen burn

Het burnen, of vernietigen van tokens betekent dat deze uit de circulatie worden gehaald. De tokens gaan dan naar een zogenaamd nul-adres, een wallet die niet bestaat en waardoor de tokens niet meer terug te halen zijn. Vaak heeft het een positief effect op de koers van cryptocurrencies, zolang de vraag maar gelijk blijft.

In de afgelopen 24 uur is de burn trend van shiba inu gestegen met bijna 200 procent. In een bericht op X laat de gebruiker Shibburn zien dat er 7.648.382 SHIB-tokens zijn verbrand. Binnen minder dan een uur zijn er in totaal 7.621.237 tokens vernietigd door twee transacties. In de eerste transactie is er ongeveer 3,60 miljoen SHIB vernietigd. De tweede transactie vernietigde een hoeveelheid van 4,01 miljoen SHIB.

Advertentie

Miljarden SHIB-tokens verplaatst

Recent heeft er ook een enorme verschuiving van SHIB-tokens plaatsgevonden op de Amerikaanse crypto exchange Coinbase. Dit betekent dat er vanaf Coinbase een enorme hoeveelheid tokens zijn verplaatst naar een wallet. Hierbij geven handelaren vaak als reden aan, om de crypto veilig bij zichzelf te bewaren dan bij iemand anders, zoals een exchange.

De niet-geïdentificeerde wallet op Etherscan laat namelijk een verschuiving zien van meer dan 225 miljard tokens. De SHIB-tokens hebben op het moment van schrijven een waarde van ongeveer 2,10 miljoen dollar. In de afgelopen 24 uur is ook de prijs gestegen met 3,09%.

Crypto ontbijt: Bitcoin op record in 14 landen, Reddit bezit BTC & ETH
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Plottwist in vernietigen van miljoenen tokens

Het doel van Shiba Inu is om munten te vernietigen om de hoeveelheid SHIB-tokens in omloop te verminderen. Hierdoor neemt het totale aanbod af, waardoor mogelijk de waarde kan toenemen. In de afgelopen jaren hebben al een behoorlijk aantal burns plaatsgevonden. Shibburn, de gebruiker die ook op X die laatste burn liet zien, geeft aan dat er ongeveer 410,70 biljoen SHIB al zijn vernietigd.

Toch zit er een kleine plottwist in dit verhaal, ondanks dat er gesproken word over miljoenen tokens. De drie transacties van ongeveer 7,6 miljoen SHIB-tokens hebben namelijk een waarde van 71,76 dollar. Misschien een bedrag wat je niet zo snel had verwacht bij het lezen van een miljoenen burn!

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie