Kevin Schijven Kevin Schijven
11/12/2021 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2021 16:00

Solana en Opera slaan handen ineen: in-browser dApps & wallet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana en Opera slaan handen ineen: in-browser dApps & wallet

Opera, een bekende multi-platform web browser, gaat samenwerken met Solana Labs, de ontwikkelaars van het populaire Solana (SOL) blockchain-netwerk. Opera kondigt op 10 september aan dat het vanaf begin volgend jaar Solana zal ondersteunen:

Opera meldt dat het Solana zal ondersteunen door een native SOL wallet alsmede gedecentraliseerde apps, of dApps, direct in de browser te integreren. Het team van Opera meldt dat het verwacht dat deze integratie rond zal zijn in het eerste kwartaal van 2022.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Web 3.0 en concurrentie Brave

Opera bestempelt zichzelf als ’s werelds eerste browser met web 3.0 support en een ingebouwde cryptocurrency wallet. Het ondersteunt deze functies al sinds 2018, meldt het persbericht. De samenwerking met Solana Labs sluit aan bij de visie van Opera om op deze opkomende markt te richten en web 3.0 en crypto toegankelijker te maken voor een groter publiek.

“De Solana blockchain zorgt voor snelle, goedkope transacties die meer mensen zullen helpen om web3 en DeFI aan boord te krijgen. Opera zal directe toegang tot Solana bieden aan zijn honderden miljoenen gebruikers.”

Aldus het persbericht. De Solana intergratie met Opera zal als eerst plaatsvinden voor Android, het open-source besturingssysteem van Google voor smartphones en tablets. Susie Batt van Opera zegt:

“Solana heeft als doel om één miljard mensen te laten crypto te brengen. Dat is een doel dat we delen. Geen enkel ander browserbedrijf heeft zo vroeg in de voorhoede van web3 gestaan als Opera. We zijn verheugd om samen verder te gaan.”

Opera gaat hiermee de concurrentie aan met Brave, ook een open-source browser gebaseerd op Chromium. Brave ondersteunt al Basic Attention Token (BAT) en heeft ook plannen om Solana te integreren. Dat staat gepland voor de eerste helft van 2022.

De SOL koers steeg keihard in de afgelopen maanden, maar zit de laatste weken in een neerwaartse trend. Ook met het bovenstaand nieuws lukte de SOL koers het vooralsnog niet om hieruit te breken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie