stijn
29/03/2024 08:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2024 19:10

Solana-handelaar zet $35.000 om in $9 miljoen binnen twee uur

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana netwerk blijkt het 'meest populair', dankzij memecoin mania

Foto: sdx15/Shutterstock

Een anonieme crypto-gebruiker investeerde onlangs ‘slechts’ 35.000 dollar in totaal onbekende en kleine een memecoin op Solana (SOL) en won vervolgens als het ware de loterij. De gebruiker kocht ‘cat in a dogs world’ (MEW), waarna de prijs ineens astronomisch omhoog schoot.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Goedkoop memecoins kopen

Op X (voormalig Twitter) ging het bericht rond dat een handelaar voor 178.2 SOL ter waarde van 35.000 dollar de desbetreffende memecoin kocht. Memecoins zijn crypto’s die als een soort grap zijn opgericht en zeer volatiel en speculatief zijn. De bekendste memecoin is dogecoin (DOGE).

Op 26 maart kocht de handelaar 4,41 miljard ‘cat in a dogs world’ (MEW) tokens op Raydium (RAY), een gedecentraliseerde exchange op Solana. De komende twee uur ging de prijs door het dak heen. MEW werd 255 keer meer waard, en zijn investering bleek goud waard.

Iets laters was MEW $0,002023 waard en mocht deze handelaar zijn ongerealiseerde winsten toen hebben laten uitkeren, dan zou hij 9 miljoen dollar krijgen.

Het is echter de vraag of dit geld ook daadwerkelijk ooit in ontvangst zou worden genomen. De totale marktwaarde van MEW is namelijk 168 miljoen dollar, wat het een dwergje maakt in vergelijking met de ‘grote’ crypto’s zoals bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) met een marktwaarde van 1381 miljard en 400 miljard, respectievelijk.

Mocht deze gebruiker al zijn MEW willen verkopen, dat het niet de vraag is of de prijs gaat zakken, maar hoeveel. Zijn tokens zijn namelijk een zeer groot aandeel van de totale markt en omdat er bij kleine crypto’s vaak veel minder handelsvolume is, kan een enkele handelaar een veel groter effect hebben op de markt en de prijs.

Door het kopen van zoveel MEW tokens tegelijk, zullen de weinig resterende MEW die nog worden verhandeld virtueel veel meer waard zijn. Komen alle MEW tokens van deze gebruiker weer terug op de markt, dan zal de prijs dus ook weer dalen.

Advertentie

Meer memecoins stijgen hard

Memecoins zijn de afgelopen tijd zeer populair gebleken bij een breed publiek. Niet voor niets is Solana ook uitgeroepen tot populairste blockchain van het jaar. Verschillende memecoins stijgen, schijnbaar uit het niets, ineens erg hard. Wees echter voorzichtig met handelen, want door de grote volatiliteit is het lastig te voorspellen wat de prijs precies gaat doen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie