Tim Kamp Tim Kamp
22/03/2024 20:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 18:30

Solana netwerk blijkt het ‘meest populair’, dankzij memecoin mania

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana netwerk blijkt het 'meest populair', dankzij memecoin mania

Foto: sdx15/Shutterstock

In een recent onderzoek uitgevoerd door CoinGecko is Solana (SOL) uitgeroepen tot de meest populaire blockchain van het jaar. Dat heeft het platform onder andere te danken aan de memecoin hype van onder meer slerf (SLERF) en bonk (BONK).

Nieuwe crypto lancering op Telegram blockchain – maak kennis met NOT
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana leidt de weg in crypto-interesse

Het onderzoek, gepubliceerd op de website van Coingecko, analyseerde verschillende aspecten van blockchain-ecosystemen. Hier vallen onder andere gebruikersactiviteit, ontwikkelaarsbetrokkenheid en marktprestaties onder. Op basis van deze criteria stak Solana boven alle andere blockchain-platforms uit en verdiende de titel van ‘meest populair’ voor het jaar.

Vooral op het gebied van gebruikersactivieit stak Solana met kop en schouders uit boven de blockchain-rivalen. Veel van de recente activiteit op het netwerk vond plaats op DEX’s, wat staat voor decentralized exchanges. Dit zijn gedecentraliseerde handelsplatforms waar gebruikers direct kunnen handelen zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Handelaren genoten de kans om vooral memecoins te traden. BONK en SLERF werden hier het meest verhandeld en gekocht.

De layer 1 blockchain vertegenwoordigt nu 49,3 procent van de wereldwijde interesse van crypto-investeerders onder blockchains.

“Het dominante marktaandeel van het Solana-ecosysteem is gestimuleerd door de voortdurende rally van Solana terug naar de hoogtepunten van 2021, naast de sterke prestaties van belangrijke projecttokens binnen het ecosysteem, zoals Pyth, en memecoins zoals dogwifhat (WIF),” onderbouwde het rapport.

Advertentie

Solana profiteert van memecoin hype

Veel van de recente activiteit op Solana heeft plaatsgevonden op gedecentraliseerde beurzen (DEXs) zoals Jupiter en Raydium. Solana-gebaseerde DEXs hebben gedurende bijna vier maanden gestaag marktaandeel veroverd ten koste van Ethereum DEXs zoals Uniswap.

Tristan Frizza, oprichter van Zeta Markets, zei het volgende over de piek in de on-chain activiteit op Solana:

“Er is een grote piek geweest in onchain memecoin-speculatie, met munten zoals Slerf die in slechts een paar uur een verbijsterende marktkapitalisatie van meer dan $500 miljoen hebben bereikt. Deze hype is voornamelijk mogelijk gemaakt door geautomatiseerde market makers zoals Raydium, Orca en de Jupiter aggregator, die tokenmakers in staat stellen snel nieuwe liquiditeitspools op te zetten en deze tokens te verhandelen.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie