Tim Kamp Tim Kamp
21/03/2024 22:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 14:14

Nieuwe Solana memecoin populairder dan heel Ethereum

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Solana-SOL more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
SLERF-ethereum-ETH-memecoin

Foto: Shutterstock/jdross75

De cryptomarkt blijft verrassen met nieuwe hypes en trends. Zo ook deze keer: een memecoin op het Solana-netwerk genaamd SLERF heeft een hoger handelsvolume behaald dan de hele Ethereum-markt. En dat is iets wat niet veel cryptoliefhebbers hadden voorspeld na de rommelige lancering van Slerf.

De legendarische Doge meme hond overleden op 17-jarige leeftijd
De legendarische Doge meme hond overleden op 17-jarige leeftijd

Slerf’s chaotische lancering zorgt voor prijsstijging

SLERF, een memecoin die is gebouwd op het Solana-netwerk, heeft op zijn allereerste dag meer transacties gehad dan alle grote platforms die gebaseerd zijn op Ethereum. De populariteit van Slerf schoot omhoog nadat de ontwikkelaar via een X-post liet weten dat hij alle opgehaalde fondsen kwijt was geraakt. Het ging om een bedrag van zo’n $10 miljoen dat de ontwikkelaar naar een burn-adres had gestuurd. Dit alles leidde tot een prijsstijging van de SLERF-munt bij lancering.

Slerf is een token met een luiaardthema dat werd uitgegeven in de Aziatische ochtenduren op maandag. Het registreerde een handelsvolume van meer dan $2,7 miljard binnen de eerste 24 uur na lancering. Dat blijkt uit gegevens van CoinGecko.

Deze volumes omvatten 800.000 transacties van 130.000 individuele handelaren tonen de statistieken aan. Raydium, een op Solana gebaseerde cryptobeurs, zorgde voor het grootste deel van de transacties. Met meer dan $1,7 miljard aan volume had de exchange een goede dag.

Om dit in perspectief te brengen met de Ethereum-cijfers: het deed slechts $2,3 miljard aan cumulatief volume, blijkt uit gegevens van DefiLlama. Dit is het totale aantal van alle transacties die zijn afgehandeld op de blockchain. Daarbij gaat het om transacties van handels-, uitleen- en leenapplicaties.

Advertentie

Memecoin vliegt tientallen keren over de kop

De chaotische start van de memetoken Slerf zorgde voor alles behalve negatief sentiment op de markt. Wanneer de koersprijs van SLERF erbij gepakt wordt is te zien dat de prijs binnen enkele uren van $0,03 naar $1,40 steeg. Dat is zo’n 46 keer je inleg, dus tel uit je winst.

Ervaren handelaren spraken bij Slerf van een ‘blue-chip meme’. Daarmee doelen zij op een grappige verwijzing naar blue-chip aandelen, die bekend staan om hun betrouwbaarheid. Een blue-chip aandeel wordt gewaardeerd vanwege zijn stabiliteit en kwaliteit op bedrijfsniveau, meestal bij gevestigde bedrijven met een lange historie. Iets wat bij Slerf net even anders liep.

Hoewel SLERF mogelijk niet de fundamenten heeft die bewezen cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ondersteunen, laat het toch de kracht zien van social media en virale trends in de cryptowereld.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
goud bereikt records, goldrepublic nederlanders goedkoop goud
Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie