Erik Juffermans Erik Juffermans
06/03/2024 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2024 18:00

Memecoins gaan door het dak, welke zijn het hardst gestegen?

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Memecoins gaan door het dak, welke zijn het hardst gestegen?

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Het is je vast opgevallen dat memecoins de afgelopen week ongelooflijk populair zijn. En ook na het behalen van een kersverse bitcoin (BTC) all time high lijkt deze trend zich rustig door te zetten. We nemen een kijkje welke memecoins momenteel de show stelen. Het zijn niet dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB).

XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto ‘memecoins’ stelen de show

De populairste memecoin op dit moment is dogwifhat (WIF). De hondencoin steeg sinds eind februari al met bijna 500 procent en de marktkapitalisatie van WIF bedraagt inmiddels al meer dan $2 miljard.

Maar ook memecoins gebaseerd op beroemdheden zijn in trek. Eentje die vandaag als een raket gaat is BODEN, gebaseerd op Amerikaans president Joe Biden. Deze memecoin, uitgegeven op Solana (SOL) steeg sinds de correctie van gisteravond al met meer dan 5000 procent. De token lijkt letterlijk niet te kunnen stoppen. Instappen na zo’n absurde stijging raden wij echter niet aan.

Ook op de republikeinse rivaal van Joe Biden, Donald Trump, is een memecoin gebaseerd. Deze TRUMP token is al iets langer bekend en heeft momenteel een marktkapitalisatie van $333 miljoen. 

In januari schreven we al over deze TRUMP token. Toen bleek namelijk dat het team van de memecoin als promotiestunt een duizenden TRUMP tokens naar de crypto wallet van Donald Trump had gestuurd. Destijds was de waarde van de memecoin ongeveer $2. Inmiddels is TRUMP ongeveer $8 waard.

Advertentie

Wees alert!

Met de opmars van de talloze memecoins lijkt er sprake te zijn van een gigantische hype op de crypto markten. Vooral de stijging van de BODEN token is absurd.  Zorgwekkend is de populariteit van memecoins ook. In het verleden was de uit de pan rijzende populariteit van memecoins namelijk een indicatie voor een lokale piek van de crypto markt.

Wellicht lijkt het met de absurde koersstijgingen van memecoins momenteel verleidelijk om ook een gokje te wagen. Pas hier echter mee op. Hoewel er ongelooflijke winsten te behalen vallen met memecoins verliezen de meeste mensen echter geld wanneer ze investeren in deze token. 

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie