Erik Juffermans Erik Juffermans
24/01/2024 16:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2024 14:24

Donald Trump crypto memecoin levert oud-president $1 miljoen op

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Donald Trump crypto memecoin levert oud-president $1 miljoen op

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Donald Trump doet het niet alleen goed in de Amerikaanse voorverkiezingen. Ook is hij de laatste weken veel te vinden in het crypto nieuws. Na opvallende crypto uitspraken tijdens zijn campagne in New Hampshire is hij nu betrokken bij de opmars van een ware ‘Trump memecoin’. Wat is er aan de hand?

Omzet van Solana neemt keihard toe, +4.100% in één jaar
Omzet van Solana neemt keihard toe, +4.100% in één jaar

TRUMP memecoin gaat door het dak

Tussen augustus en oktober ontving de crypto wallet van Donald Trump ongeveer 7 duizend dollar aan TRUMP tokens, een memecoin in het teken van Trump. Hoewel de tokens aanvankelijk niet heel veel meer waard werden, hebben de recente successen van Trump in de Amerikaanse voorverkiezingen de waarde van de tokens veel goeds gedaan. De TRUMP tokens in de wallet van Donald Trump zijn inmiddels meer dan 1 miljoen dollar waard.

In november lag de waarde van TRUMP nog op 0,19 dollar. Op woensdag passeerde de waarde van de memecoin echter al de grens van 2 dollar. Inmiddels zakte de koers iets terug en staat momenteel op 1,87 dollar. Naast TRUMP zijn er nog meer memecoins die inspelen op de voormalig president. Maar met een marktkapitalisatie van meer dan 87 miljoen dollar is TRUMP veruit de grootste.

Hoewel de tokens zich dus in de wallet van Trump bevinden, heeft Trump zelf niks met de tokens te maken. De uitgevers van de memecoin hebben hem simpelweg wat tokens gestuurd. Memecoins worden wel vaker naar bekende adressen gestuurd als onderdeel van een marketingstrategie.

De crypto wallet van Trump

De crypto wallet van Trump bevat momenteel, mede dankzij de opmars van TRUMP, ongeveer 2,5 miljoen dollar. 1 miljoen dollar aan TRUMP tokens dus. De overige 1,5 miljoen dollar is ethereum (ETH). 

In het verleden was de crypto wallet van Trump echter nog forser gevuld. In december verkocht de oud-president 2,5 miljoen dollar aan ethereum tokens.

Trump verdiende dit vermogen aan ethereum vrijwel volledig met royalty’s van zijn eigen non-fungible token (NFT) collecties. Afgelopen week kondigde Trump een nieuwe NFT collectie aan. De nieuwe collectie zal worden uitgebracht op het Bitcoin (BTC) netwerk.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie