Erik Juffermans Erik Juffermans
19/01/2024 20:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2024 18:04

Donald Trump gebruikt crypto in zijn strijd om het presidentschap

Bitcoin-BTC
icon-nft
NFT nieuws
Donald Trump invierte millones en Ethereum tras el fracaso de sus NFT

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn in aantocht en de kandidaten zijn druk bezig met het werven van stemmen. Zo ook voormalig president Donald Trump. Crypto lijkt deze campagne een grote rol te spelen en Trump lijkt het nu zelfs als wapen te gebruiken. Hij heeft namelijk een gloednieuwe NFT (non fungible token) collectie gelanceerd om zijn campagne een boost te geven.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Trump lanceert Ordinals collectie

Opmerkelijk genoeg wordt de nieuwe NFT collectie gelanceerd op het Bitcoin (BTC) netwerk. Het gaat dus om een Ordinals collectie. Dit nieuws werd bekendgemaakt door het Collect Trump Cards account op het social media platform X. Dit account zit achter eerdere NFT collecties van Trump.

De Ordinals collectie zal bestaan uit 200 unieke NFT’s met afbeeldingen van de al bestaande Trump MugShot collectie. Deze MugShot collectie werd afgelopen december gelanceerd nadat hij in augustus werd gearresteerd. De aanstaande Ordinals collectie is alweer de vierde NFT collectie die Trump lanceert.

De collectie zal in de nabije toekomst beschikbaar worden op de NFT marktplaats Magic Eden.

Troef in presidentsstrijd?

Het Collect Trump Card account op X heeft duidelijk gemaakt dat de NFT collectie enkel bedoeld is voor amusement doeleinden en dus niet als investering.

“Trump Digital Trading Cards (NFT’s) zijn enkel bedoeld als verzamel items voor individueel amusement, en niet als investeringen. Deze Digital Trading Cards zijn niet politiek en hebben niks te maken met een politieke campagne,”

Aldus het account via X. Wel komt de timing van de collectie op een handig moment. De presidentscampagnes zijn zoals gezegd in volle gang en elke vorm van publiciteit zal welkom zijn voor Trump.

Dit is overigens de tweede keer deze week dat de voormalig president zich op het crypto toneel meldt. Tijdens een toespraak in de staat New Hampshire deed hij namelijk een opvallende crypto belofte. Hij beloofde, mocht hij opnieuw president worden, nooit een Central Bank Digital Currency (CBDC) goed te keuren in de Verenigde Staten. Een CBDC is een digitale asset uitgegeven door een centrale bank. Lees in dit artikel alles over deze belofte van Trump.

Krijg gratis inzicht in je crypto winst en verlies

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie