Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2023 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2023 13:09

Donald Trump lanceert nieuwe crypto collectie op basis van politiefoto

Ethereum-ETH
icon-nft
NFT nieuws
Donald Trump lanceert nieuwe crypto collectie op basis van politiefoto

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Donald Trump, de voormalig president van de Verenigde Staten, keert wederom terug naar de non-fungible token (NFT) wereld.

De controversiële ex-president lanceert alweer zijn derde NFT-collectie, ditmaal genaamd ‘MugShot’. Hij kondigde dit nieuws op 12 december aan met een video:

Crypto memecoin-hype zorgt voor zorgwekkende daling NFT-verkopen
Crypto memecoin-hype zorgt voor zorgwekkende daling NFT-verkopen

$99 per crypto verzamelkaart van voormalig president

NFT’s zijn unieke digitale activa die eigendom en authenticiteit van een specifiek item op de blockchain vastleggen. Ze worden vooral gebruikt voor het kopen, verkopen en verzamelen van digitale kunst, verzamelobjecten, en andere unieke virtuele items.

In dit geval gaat het om digitale verzamelkaarten die $99 per stuk kosten. Ze kunnen gekocht worden met een credit card of met wrapped ethereum (WETH). Potentiële kopers moeten eerst een know your customer (KYC) proces doorlopen.

Daarnaast heeft Trump nog een speciale aanbieding. Als je 47 stuks koopt ($4.653), dan kom in je aanmerking voor een speciale fysieke kaart. Deze fysieke verzamelkaart bevat een afgeknipt stukje van het pak dat hij droeg tijdens zijn beruchte politiefoto.

“Op donderdag 24 augustus 2023 werd president Trump formeel gearresteerd in Fulton County, Georgia. Dit is een moment in de geschiedenis, het is de allereerste politiefoto van een president van de Verenigde Staten. Op de foto heeft Trump een gefronst voorhoofd en een vastberaden blik die zegt dat hij zich nooit zal overgeven.”

Daarom heet de NFT-collectie ‘MugShot’, het verwijst naar de lopende strafzaken tegen de voormalig president.

Advertentie

Donald Trump heeft al miljoenen in ethereum verdiend met NFT’s

In de afgelopen maanden zijn maar liefst 91 aanklachten tegen de voormalig president ingediend. Hij wordt beschuldigd van fraude alsmede pogingen om de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen.

Trump doet ondertussen weer mee in de race om de volgende president van de VS te worden.

De NFT-collecties hebben Trump, die in de afgelopen jaren enkel kritiek had op crypto, veel geld opgeleverd. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te lezen dat hij hiermee meer dan $3 miljoen in ETH heeft verdiend.

Zijn vorige twee collecties waren zeer snel uitverkocht en het zou geen verrassing zijn als dat ditmaal weer gebeurt. Ook zijn vrouw, Melania Trump, heeft eerder een NFT-collectie uitgebracht.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie
Advertentie