Erik Juffermans Erik Juffermans
18/01/2024 16:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2024 15:34

Grote crypto belofte in campagne van Donald Trump

Ethereum-ETH
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

Dit jaar staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen op het programma. In de aanloop hiernaartoe zijn de kandidaten al druk bezig met hun campagnes. Zo ook Donald Trump. Tijdens zijn campagne heeft Trump een crypto belofte gedaan. Hij heeft beloofd nooit een Central Bank Digital Currency (CBDC) toe te zullen staan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Trump is anti CBDC

Donald Trump deed deze belofte op woensdag tijdens een speech in de staat New Hampshire.

“Als jullie president, zal ik nooit de creatie van een Central Bank Digital Currency toestaan. Zo’n munt zou de federale overheid volledige controle over je geld geven. Ze zouden je geld kunnen afpakken, en je zou niet eens doorhebben dat het weg is,”

Aldus Trump. Zijn belofte werd met luid gejuich en applaus ontvangen waarna Trump zijn fans prees voor hun intelligentie. Hij had niet verwacht dat de toeschouwers wisten wat een CBDC was. 

In het verleden was Trump overigens nog uitgesproken anti-crypto. Afgelopen augustus werd echter bekend dat Trump maar liefst $2,5 miljoen aan ethereum (ETH) in bezit had. Hij verdiende dit grotendeels met zijn populaire NFT collectie.

Advertentie

CBDC’s groot onderwerp in presidentsrace

Central Bank Digital Currencies zijn crypto munten uitgegeven door centrale banken. Vrijwel alle centrale banken ter wereld zijn bezig met het ontwikkelen van CBDC. De digitale versies van bestaande valuta zijn namelijk efficiënter en transparanter ten opzichte van bestaande valuta. In onder andere China en Nigeria zijn al CBDC’s in omloop. 

Maar zeker niet iedereen is gerust op de globale trend van CBDC’s. Zoals Trump beweert brengen CBDC’s ook privacy complicaties met zich mee.

Hoewel de Amerikaanse Federal Reserve nog geen concrete plannen heeft aangekondigd voor de lancering van een CBDC, is het wel een groot onderwerp in de race voor het presidentschap.

Met de uitspraak van Trump schaart hij zich achter de gouverneur van Florida en tevens republikeinse presidentskandidaat Ron DeSantis. In 2023 sprak de administratie van DeSantis zich ook al zorgelijk uit over CBDC’s.

“Als CBDC’s daadwerkelijk zo’n bedreiging voor onze burgerlijke vrijheden zijn als de meerderheid geloofd, dan hebben we geen tijd om te wachten. Als de Federal Reserve iets wil, dan zullen ze het proberen te krijgen. En het is onze taak om ze te stoppen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie