Ivo Melchers Ivo Melchers
20/04/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2023 06:00

Donald Trump lanceert weer NFT collectie: razendsnel uitverkocht

icon-nft
NFT nieuws
Wordt Trump weer president Voorspel en genereer rendement

Donald Trump stapte in december vorig jaar de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) in door een eigen NFT collectie te lanceren. De collectie, genaamd ‘Trump Digital Trading Cards’, bestond uit 45.000 verschillende exemplaren en was in één dag uitverkocht. Nu, bijna vier maanden later, heeft de voormalig president van de Verenigde Staten de release van een ‘’Series 2’’ van zijn NFT collectie aangekondigd.

  • icon-nft
    NFT nieuws

Tweede NFT collectie na ‘’groot succes’’

Eerder deze maand kon je lezen dat de verkoop van Trump Digital Trading cards omhoog was geschoten nadat Trump formeel werd aangehouden in de rechtbank in new York. Ondanks de in totaal 34 aanklachten die hij aan zijn broek heeft hangen, lijkt Trump zijn ambities binnen Web3 niet te willen vertragen.

Trump kondigde de nieuwe serie van zijn NFT collectie aan middels zijn eigen sociale netwerk ‘Truth Social’. Hij vertelt zijn volgers dat hij na het ‘’grote success’’ de collectie uitbreidt met een tweede mint die nu beschikbaar is voor verzamelaars.

Na meer dan twee jaar is Trump ook weer terug op Instagram om zijn nieuwe collectie te promoten voor zijn 23,4 miljoen volgers. In zijn post zei hij tevens dat hij de prijs hetzelfde heeft gehouden als de eerste serie omdat hij wil dat zijn fans en supporters geld verdienen en er plezier in hebben.

Net als de eerste set bevat de collectie allerlei verschillende afbeeldingen van de ex-president in superheldenpakjes. De door de populaire honkbal geïnspireerde verzamelkaartjes kosten net als de eerste set $99 per stuk en worden gemint op de blockchain van Polygon (MATIC).

De collectie omvat 47.000 NFT’s, wat wellicht een subtiele hint kan zijn naar de terugkeer van Trump als de 47e president van de Verenigde Staten. Mensen die 47 NFT’s hebben gekocht, winnen bovendien een diner met Trump in zijn Mar-a-Lago-residentie in Florida. Daarnaast zullen degenen die 100 NFT’s aanschaffen met crypto, het diner én een unieke Trump-NFT verdienen.

Advertentie

Floor price eerste NFT serie keldert

Na het nieuws over deze nieuwe collectie heeft de floor price van de originele collectie al meer de helft van zijn waarde verloren op OpenSea. Het is namelijk gedaald van bijna 0,4 ETH ($792) naar een huidige bodemprijs van 0,145 ETH ($287).

Onlangs kon je tevens in het NFT nieuws lezen dat Trump tussen de $100.000 en $1 miljoen zou hebben verdiend met de verkoop van zijn eerste NFT collectie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie