Ivo Melchers Ivo Melchers
15/04/2023 18:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2023 18:30

Dit is hoeveel Trump zou hebben verdiend met zijn NFT collectie

icon-nft
NFT nieuws
Trump-crypto-ethereum

Foto: Shutterstock/Evan El-Amin

In december vorig jaar lanceerde de voormalig president Donald Trump met succes zijn eigen non-fungible token (NFT) collectie. De 45 duizend verzamelitems waren in één dag uitverkocht en de floor prices van enkele ´Trump Digital Trading Cards´ stegen flink in waarde. Echter bleek niet alles een succesverhaal te zijn, aangezien Trump maar liefst duizend van zijn eigen zeldzame NFT´s voor zichzelf had gemint.

Nu blijkt uit een aanvraag van het Amerikaanse Office of Government Ethics dat de voormalig president van de Verenigde Staten tussen de $100.001 en $1 miljoen zou hebben verdiend met de verkoop van zijn eigen NFT collectie.

Veelbelovend crypto-gamebedrijf opgericht door Hollywood topfiguren
  • icon-nft
    NFT nieuws

Trump loopt binnen met NFT verkoop

Volgens de aanvraag, ingediend op vrijdag, heeft Trump de functie van ‘’manager, president, secretaris en penningmeester’’ bij CIC Digital LLC en CIC Ventures LLC. Op de officiële Trump Trading Cards-website staat dat CIC Digital LLC toestond dat NFT INT LLC, het bedrijf achter het NFT project, Trumps beeltenis, naam en afbeelding mocht gebruiken onder een betaalde licentieovereenkomst.

Zoals eerder vermeldt zou CIC Digital LLC tussen de $100.001 en $1 miljoen hebben verdiend aan de NFT’s.

Volgens on-chain data van CryptoSlam heft het project sinds de start meer dan $19 miljoen aan verkopen gerealiseerd. In de afgelopen week is het aantal actieve wallets met Trump NFT’s echter met 13% gedaald tot 208.

Uit gegevens van OpenSea blijkt dat 65% van de verzamelaars slechts één NFT in handen heeft, terwijl nog eens 23% tussen de twee en drie bezit. Enkele wallets bevatten meer dan honderd van deze NFT’s.

Onduidelijk over NFT verdiensten

Het is niet helemaal duidelijk hoe Trump tot $1 miljoen kon binnenhalen uit de verkoop van de NFT collectie. Ondanks het feit dat de officiële website aangeeft dat er geen deel van de opbrengsten rechtstreeks naar de herverkiezingscampagne van Trump gaat, geven de documenten aan dat Trump toch persoonlijk een royaal deel van de inkomsten heeft kunnen incasseren.

OpenSea geeft aan dat er een royaltyvergoeding van 10% zit voor de maker op secundaire verkopen van de verzamelitems. Het hoogste bod op een Trump NFT is 10 ETH, of ongeveer $20.000, maar de meeste NFT’s worden voor om en nabij de 0,3 ETH verkocht.

Journalist Kurt Eichenwald deed wat speurwerk en ontdekte dat de LLC een adres heeft in een gebouw in Cheyenne, Wyoming, dat naar verluidt in het verleden in verband is gebracht met lege vennootschappen en wereldwijde schandalen.

Hoe de puzzel precies in elkaar zit is allerminst duidelijk, maar het totale plaatje blijft een apart verhaal.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie