Erik Juffermans Erik Juffermans
16/12/2022 11:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2022 11:52

Donald Trump lanceert een eigen NFT collectie

icon-nft
NFT nieuws
Se duplican operaciones de NFT y suben las de Trump tras su imputación

Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Ja dat lees je goed, voormalig president Donald Trump heeft een eigen NFT collectie gelanceerd. Daarmee omarmt Trump zijn oude identiteit als zakenman. Volgens hemzelf is het een ideaal cadeau voor de feestdagen. En jawel, binnen no-time was de 45 duizend exemplaar tellende collectie uitverkocht. Elke NFT kost 99 dollar.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Superhelden kaartjes van Trump

De collectie, gelanceerd op de Polygon (MATIC) blockchain, bestaat uit 45 duizend non fungible tokens (NFT) die kunnen worden aangeschaft met ethereum (ETH) of fiatvaluta. De NFT collectie is geïnspireerd door de populaire honkbal verzamelkaartjes. In de collectie van Trump zijn alle NFT’s plaatjes van hemzelf in verschillende superheldenpakjes.

Naast een verzamelitem fungeert elke NFT ook als een soort loterijticket. Er zijn namelijk interessante prijzen te winnen voor bezitters van exemplaren van Tump’s NFT collectie. Bijvoorbeeld een zoom gesprek, drankje of diner met Trump in Miami of een uurtje samen golfen met de voormalig president.

Op zijn eigen social mediaplatform Truth Social kondigde hij de collectie aan. Hij verwachtte al dat de collectie snel uitverkocht zou zijn. 

“Koop nu je kaarten! Maar 99 dollar per stuk! Een perfect kerstcadeau. Wacht niet. Ze zullen heel snel uitverkocht worden denk ik!”

Veel kritiek over Trump NFT

Ondanks dat de NFT collectie meteen uitverkocht was, is er een hoop kritiek. Twitteraars noemen de collectie een scam. Volgens een Twitteraccount zijn de NFT’s erg lelijk, zelfs voor NFT standaarden. Maar volgens hetzelfde account is het zeker geen scam. Bij aanschaf van 45 verschillende exemplaren krijg je namelijk toegang tot een gala met Trump. Dus het is dus wel iets waard, meent de twitteraar.

Ook buiten crypto land is de lancering van de collectie niet onopgemerkt gebleven. De toonaangevende Britse krant, The Guardian, berichtte ook over de gebeurtenis. In het artikel werd John Kiriakou geciteert, een voormalig CIA klokkenluider. Hij heeft geen positief woord over voor de actie van Trump.

“Net wanneer je dacht dat deze oplichter zichzelf niet nog meer kon vernederen doet hij dit.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie