Simon Bosch Simon Bosch
20/12/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2022 06:04

Trump mint duizend van zijn eigen zeldzame NFT’s voor zichzelf

icon-nft
NFT nieuws
Trump mint duizend van zijn eigen zeldzame NFT’s voor zichzelf

Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Vorige week lanceerde Donald Trump zijn eigen NFT-collectie. Op elke NFT is hij te zien als superheld, en ondanks de bearmarkt was de serie in één dag uitverkocht. Grappig is dat hij een hoop tokens voor zichzelf heeft bewaard.

Wu-Tang rapper zet eigen muziek op het Bitcoin netwerk
  • icon-nft
    NFT nieuws

Veel Trump-NFT’s zijn van Trump zelf

Zoals we gewend zijn van de meeste reeksen van Non-Fungible Tokens (NFT’s) was er maar een beperkt aantal, 45.000 om precies te zijn. Ze verwisselden voor 99 dollar van eigenaar. De voormalige president van de Verenigde Staten noemde het een ideaal kerstcadeau, en ze waren na een dag ook al uitverkocht.

Er was ook veel kritiek op het project. Veel mensen vonden de kaartjes zelfs voor NFT-standaarden erg lelijk. Wel krijg je met 45 exemplaren toegang tot een gala van Trump.

Trump lijkt erg trots te zijn op zijn collectie. Hij heeft 1.000 van de 45.000 NFT’s namelijk voor zichzelf gemint in tien verschillende transacties, volgens de Twitteraar @NFTherder. De 99 dollar heeft hij hier niet voor betaald, de tokens zijn gratis in de vault walllet op OpenSea gezet.

Ook is hij nogal kieskeurig geweest, de NFT’s hebben namelijk een bepaalde zeldzaamheid. In totaal zijn er maar 45.000 tokens, maar van sommige tokens is er maar één. In Trumps wallet bevindt zich 26% van deze tokens, en 28% van de NFT’s met een handtekening – van zichzelf. Slechts 0,4% van alle tokens is volledig uniek, en slechts 0,16% heeft een handtekening. Hij creëert dus extra schaarste.

Advertentie

Trump nog niet zo lang fan van crypto

Ironisch is dat de kaartjes uitkomen nu de markt voor NFT’s nogal in een dip zit. Een jaar geleden was Trump zich ook al goed bewust van cryptocurrencies, maar toen vond hij ze ‘erg gevaarlijk’. Hij verwachtte een ‘explosie’, waarmee hij leek te doelen op het instorten van de bubbel. Zo vergeleek hij de markt met de Dot.com-bubbel (de internetzeepbel die in het jaar 2000 barstte).

Het is mogelijk dat hij best wel eens gelijk gaat krijgen. Afgelopen augustus schreven we dat de markt mogelijk nog steeds in een bubbel zat, maar helaas weet je nooit helemaal zeker of de bodem al geweest is.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie