Kevin Schijven Kevin Schijven
23/12/2021 14:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2021 14:52

Crypto is “heel gevaarlijk,” zegt Donald Trump

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Las ventas de NFT de Trump se disparan tras su detención

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Donald Trump is nog altijd geen fan van cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Dat laat de voormalige president van de Verenigde Staten weten in een interview met Fox News op 22 december.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Melania NFT

Desondanks was hij positief over de recente lancering van de non-fungible token (NFT) platform en collectie van Melania Trump, voormalig first lady. Melania lanceerde vorige week ‘Melania’s Vision,’ de eerste NFT uit haar nieuwe collectie, op het Solana (SOL) netwerk.

Melania deed dit naar verluidt in samenwerking met MoonPay, maar dat klopte volgens het crypto-betalingsbedrijf helemaal niet. MoonPay nam gelijk afstand en zei dat het niet mogelijk is om via MoonPay NFT’s van Melania Trump te kopen. Ook Solana Labs, de ontwikkelaar van het Solana netwerk, nam gelijk afstand van het initiatief.

“Ze gaat het geweldig doen,” zegt Trump desondanks tegen Fox over de NFT’s van Melania. Over crypto is de voormalig president echter niet te spreken. Hij herhaalt in het interview dat hij nog steeds geen fan ervan is:

Advertentie

Crypto als bitcoin “heel gevaarlijk”

“Nou, ik heb er nooit van gehouden, omdat ik graag de dollar heb. Ik denk dat de valuta de dollar zou moeten zijn, dus ik was nooit een grote fan. Maar het wordt steeds groter en groter, en niemand doet er iets aan.”

Aldus Trump. Niet alleen wil hij het bij de Amerikaanse dollar houden, hij noemt crypto vervolgens zelfs zeer gevaarlijk:

“Kijk, ik wil een munteenheid die de dollar heet, ik wil al die andere niet hebben. Het kan op een dag leiden tot een explosie zoals we die nog nooit hebben gezien. Het zal de grote tech explosie eruit laten zien als een kinderspel. Ik vind het een heel gevaarlijk iets.”

Dit is niet de eerste keer dat Trump naar crypto uithaalt. Helemaal terug in 2019 had hij al kritiek op bitcoin, maar het was voor de gemeenschap juist vooral bijzonder om een Amerikaanse president voor het eerst over crypto horen praten. Ook zullen niet alle leden uit zijn Republikeinse partij het eens zijn, daar namelijk zitten enkele bitcoin fans tussen, waaronder senator Cynthia Lummis.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie