Shane Kuijpers
16/12/2021 19:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2021 19:44

Melania Trump lanceert NFT platform op Solana

Nieuws
La familia Trump sigue en Web3: Melania Trump lanza la colección NFT

Melania Trump, vrouw van voormalig Amerikaans president Donald Trump gaat een NFT (non-fungible token) platform lanceren op de Solana (SOL) blockchain. De eerste NFT-collectie op het platform heet ‘Melania’s Vision’ en is te kopen tot 31 december.

Bitcoin gaat naar $20.000 volgens onderzoek van Deutsche Bank

Trump op Solana

Op donderdag 16 december kwam Melania met de aankondiging op Twitter. Hiermee is ze de zoveelste grote naam die inhaakt op de NFT hype. Naar eigen zeggen is het NFT platform een uitdrukking van haar passie voor kunst.

Melania’s Vision, de eerste NFT, is een kunstwerk van waterverf van Marc-Antoine Coulon. Bij de NFT zit ook een audioboodschap van de voormalig first lady. De NFT is te koop voor 1 SOL, wat op moment van schrijven zo’n $185 waard is.

De verwachting is dat mevrouw Trump op regelmatige basis NFT’s uit zal brengen, die te koop zullen zijn via haar website. In januari 2022 is ze al van plan om een unieke veiling te houden, waarbij ze spreekt over historisch belang. Tijdens de veiling zullen er zowel digitale als fysieke kunstwerken worden aangeboden, evenals een uniek accessoire. 

Het NFT platform is niet alleen bedoeld als reflectie van haar passie voor kunst. Trump heeft ook campagne, genaamd ‘Be Best’. Be Best richt zich voornamelijk op jongeren en kinderen en zal ook baat hebben bij het NFT-project:

“Ik ben er trots op mijn nieuwe NFT-project aan te kondigen, dat mijn passie voor de kunst belichaamt en mijn voortdurende inzet voor kinderen via mijn ‘Be Best’ initiatief zal ondersteunen”.

Advertentie

NFT trein dendert door

Het lijkt erop dat de NFT trein voorlopig nog wel even doordendert. Steeds meer grote bedrijven en bekende namen komen met eigen NFT’s of werken samen met NFT bedrijven. Dit is terug te zien in uiteenlopende branches. 

Zo kondigde Ubisoft laatst al aan dat ze met de eerste echte gaming NFT’s gaan komen. Ook grote sportmerken als Nike en Adidas gaan de wereld betreden en zelfs goed doel Unicef gaat in 2022 NFT’s lanceren op het Ethereum (ETH) netwerk.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie