Timo Bult Timo Bult
07/12/2021 18:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2021 18:08

Ubisoft lanceert eerste echte gaming NFT’s op Tezos

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ubisoft lanceert eerste echte gaming NFT's op Tezos

Foto: Tada Images/Shutterstock

De grote Franse game-ontwikkelaar Ubisoft voegt daad bij woord! Het bedrijf gaat namelijk deze maand nog een platform lanceren waarmee non-fungible tokens (NFT) onderdeel worden van zijn games. Het platform, Ubisoft Quarts, zal als eerste beschikbaar worden in het spel Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Voor de in-game NFT’s wordt de blockchain van Tezos (XTZ) gebruikt.

Analist verwacht bitcoin koers van $100.000 en megastijging ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ubisoft voegt daad bij woord

De stap die Ubisoft zet is geen al te grote verrassing. De ontwikkelaar, onder andere bekend van Assassin’s Creed, heeft zich namelijk al vaak positief uitgelaten over blockchain, crypto en in het bijzonder NFT’s. Vorige maand stelde het bedrijf nog dat de opkomende crypto-industrie de gaming-industrie flink kan laten groeien.

En nu gaat Ubisoft dus ook daadwerkelijk blockchain-technologie inzetten in zijn beroemde spellen. Op 9 december lanceert het de beta van het Quartz platform in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, België, Italië, Spanje, Frankrijk, Australië en Brazilië. Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint spelers kunnen op 9, 12 en 15 december gratis NFT’s, die Ubisoft zelf “Digits” noemt, ontvangen. Helaas staat Nederland dus (nog) niet in het rijtje.

Tezos en Ubisoft slaan handen ineen

Het nieuws is tevens voor Tezos goed nieuws. De NFT’s bevinden zich namelijk op de proof-of-stake blockchain van Tezos. De koers van XTZ, de cryptocurrency van het netwerk, reageert positief op het nieuws. Het steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 20% in waarde.

Advertentie

Zo’n NFT, wat moet je ermee?

NFT’s zijn unieke digitale tokens op de blockchain. Dankzij de transparantie en de onaantastbaarheid van data op de blockchain kunnen digitale items ook daadwerkelijk uniek en schaars zijn. Mocht een speler bijvoorbeeld een skin op zijn wapen hebben waarvan er maar drie bestaan, dan kan deze speler middels de blockchain bewijzen dat hij of zij de skin ook daadwerkelijk in bezit heeft.

Dit opent de deuren voor allerlei mogelijkheden in gaming. Denk bijvoorbeeld aan een bruisende in-game economie en play-to-earn, wat inhoudt dat je geld verdient door spelletjes te spelen (wie wil dat nou niet). Een mooie ontwikkeling dus weer in crypto-land!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie