Timo Bult Timo Bult
06/11/2021 07:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2021 07:06

Ubisoft: ‘NFT’s zijn de toekomst en zullen games nog interessanter maken’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ubisoft NFT's zijn de toekomst en zullen games nog interessanter maken

Foto: Tada Images/Shutterstock

Gaming en blockchain zijn twee onderwerpen die eigenlijk hand in hand gaan. Hoe vet zou het zijn als in-game voorwerpen ook echt monetaire waarde hebben en schaars zijn? Steeds meer game-ontwikkelaars werken aan het integreren van non-fungible tokens (NFT’s) in games. Ook Ubisoft is hier ar langere tijd meer bezig.

Tijdens de recente earnings call laat de CFO van het bedrijf, dat $1,6 miljard per jaar omzet, weten dat Ubisoft aan het onderzoeken is hoe blockchain de gaming-industrie uiteindelijk zal beïnvloeden:

“Blockchain zal meer play-to-earn mogelijk maken, waardoor meer spelers daadwerkelijk inhoud kunnen verdienen, eigen inhoud, en we denken dat het de industrie behoorlijk zal laten groeien,”

De CEO, Yves Guillemot, laat daarnaast weten dat Ubisoft al concrete stappen heeft gezet om op de golf van blockchain-ontwikkelingen mee te kunnen komen:

“Ubisoft verkent blockchain sinds het vroege stadium van de technologie en ondersteunt en leert van het ecosysteem via initiatieven zoals het Entrepreneurs Lab start-up-programma en de Blockchain Game Alliance als een van de oprichters.

Deze lange-afstandsverkenning sluit aan bij Ubisofts constante zoektocht naar innovatie en nieuwe manieren om spelers als echte belanghebbenden in zijn werelden te versterken. Het geeft Ubisoft ook het perspectief om na te denken over de beste manieren om de initiële beperkingen van blockchain voor gaming rond duurzaamheid en schaalbaarheid te overwinnen.”

Zoals gezegd is Ubisoft niet de enige. Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat Electronic Arts (EA) dezelfde mening deelt. De CEO van die game-ontwikkelaar stelde tijdens een earnings call dat hij verwacht dat NFT’s en play-to-earn in de toekomst een belangrijke rol zullen vervullen binnen de overkoepelende gaming industrie. Hij heeft echter nog geen antwoord op de vraag hoe dit precies in zijn werk zal gaan. Lees hier verder over dit nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement