Roy van Krieken Roy van Krieken
12/12/2021 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2021 07:00

UNICEF gaat NFT’s op het Ethereum netwerk lanceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
UNICEF gaat NFT’s op het Ethereum netwerk lanceren

Het United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF) is een organisatie binnen de VN die zich inzet voor het welzijn van kinderen over de hele wereld. De organisatie heeft onlangs bekend gemaakt dat zij enkele non-fungible tokens (NFT) gaan lanceren op het Ethereum (ETH) netwerk in 2022. 

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

UNICEF

De NFT collectie zal in het teken staan van het 75-jarige bestaan van UNICEF. Uiteraard is UNICEF geen instantie met een winstoogmerk, daarom zullen alle opbrengsten uit de verkoop van de NFT’s naar verschillende lopende projecten in ontwikkelingslanden gaan.

Een van die projecten is het ‘Giga initiative’. Dit project werd in 2019 gelanceerd en heeft als doel om kinderen over de hele wereld te verbinden met het internet. Op scholen in gebieden waar internet schaars is, probeert Giga een steentje bij te dragen door hier een broodnodige internetverbinding aan te leveren.

Patchwork Kingdom

De NFT collectie van UNICEF zal onder de naam ‘Patchwork Kingdoms’ in de verkoop gaan. Deze collectie is gecreëerd door Nadieh Bremer en een samenwerkingsverband met onder meer de NFT marktplaats Snowcrash Labs, de Ethereum Foundation en Metagood.

De collectie bevat meer dan 1.000 unieke NFT’s en elk van deze NFT’s is tot stand gekomen aan de hand van verzamelde data uit meer dan 280.000 scholen in maar liefst 21 landen. 

Een erg mooi initiatief van UNICEF en een uitstekend voorbeeld van adoptie de van blockchain-technologie. Dit nieuwe project is niet de eerste keer dat UNICEF zich mengt in de wereld van blockchain en cryptocurrencies. In 2019 lanceerde UNICEF al hun CryptoFund, wat er feitelijk voor zorgde dat UNICEF in staat werd gesteld om crypto in bewaring te hebben en om deze te distribueren.

Het Innovation Fund van UNICEF investeert ook geregeld in blockchain projecten die de potentie hebben om kinderen in ontwikkelingslanden toe te laten treden tot het internet ecosysteem.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement