Ivo Melchers Ivo Melchers
06/04/2023 08:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 08:45

Verkoop Trump NFT’s schiet flink omhoog na arrestatie

icon-nft
NFT nieuws
Las ventas de NFT de Trump se disparan tras su detención

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Donald Trump, voormalig president van de Verenigde Staten, is op dinsdag formeel aangehouden in de rechtbank in New York. Trump heeft een totaal van 34 aanklachten aan zijn broek hangen, waaronder het vervalsen van bedrijfsdocumenten en het overtreden van de kieswet. Dit heeft allemaal te maken met het zwijggeldaffaire rondom porno-actrice Stormy Daniels.

Enkele dagen geleden kon je al kort in het NFT nieuws lezen dat de floor price van de in december gelanceerde non-fungible token (NFT) collectie de lucht in was geschoten. De minimale prijs voor een NFT uit de collectie van Trump was van 0,46 ETH tot een piek van wel 0,6 ETH gestegen te midden van deze zaak. Op het moment van schrijven laat data van OpenSea zien dat de bodemprijs gelijk is aan 0,51 ETH, wat tegen de huidige ETH koers een waarde heeft van 975 dollar.

Ethereum NFT’s zijn helemaal terug, volume door het dak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Trump NFT’s verkopen schieten omhoog

Het aantal verkopen van de NFT collectie van Trump zag een flinke stijging nadat de ex-president in de rechtbank van New York verscheen.

Volgens data van OpenSea verkochten de holders van de Trump Digital Trading Card gezamenlijk 30 tokens in het uur na zijn verschijning voor de rechtbank – dit betreft een stijging van 462% – en 47 in een periode van 6 uur. Hoewel het een grote sprong was, is het aan de andere kant een relatief kleine hoeveelheid voor de NFT ruimte. Ter context: een van de meest populaire collecties, Nakamigos, had 1.286 verkopen in dezelfde periode van 6 uur.

De NFT collectie van Trump bestaat uit 45 duizend exemplaren en waren in eerste instantie te koop voor 99 dollar. Je kon zowel ethereum als fiatvaluta gebruiken om een NFT in handen te krijgen. De collectie heeft wat weg van de populaire honkbal verzamelkaartjes en representeert verschillende delen van zijn leven en carrière. Ook bieden de NFT’s exclusieve kansen om de voormalig president te ontmoeten.

Advertentie

Nieuwe Trump NFT collectie

Twee weken geleden werd er zelfs een nieuwe niet-gelicentieerde knock-off gelanceerd genaamd Trump Criminal Digital Cards. Deze nieuwe collectie toont Trump in verschillende gevangeniscellen en gekleed in verschillende soorten gevangeniskleding.

Data van Nansen laat zien dat de bodemprijs van deze collectie in de afgelopen dag is gestegen tot 0,017 ETH. Tegelijkertijd is het handelsvolume in één dag tijd gestegen van 0,03ETH naar 1,13 ETH, een stijging van ongeveer 3.600%.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie