Ivo Melchers Ivo Melchers
02/04/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 19:00

NFT handelsvolume verdubbelt, Trump NFT’s stijgen na aanklacht

icon-nft
NFT nieuws
Se duplican operaciones de NFT y suben las de Trump tras su imputación

Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Terwijl bitcoin (BTC) en altcoins natuurlijk erg hard zijn gestegen in het eerste kwartaal van dit jaar, zijn non-fungible tokens (NFT’s) ook weer in populariteit gestegen. Begin maart kon je al in het NFT nieuws lezen dat het handelsolume van NFT’s in de maand februari was gestegen tot het hoogste volume sinds de Terra (LUNA) crash van mei vorig jaar.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT handelsvolume verdubbelt in Q1

Uit een rapportage van 30 maart van blockchain-analysebedrijf DappRadar blijkt dat er in de eerste drie maanden van dit jaar $4,7 miljard aan NFT-handelsvolume was. Dit was meer dan het dubbele van het voorgaande kwartaal.

DappRadar wees op bullish actie van de Blur-marktplaats, die in oktober 2022 werd gelanceerd. Blur lanceerde op Valentijnsdag namelijk de airdrop van de BLUR-token.

De $4,7 miljard was afkomstig van 19,4 miljoen NFT-verkopen in het eerste kwartaal, een stijging van 8,56%, waarbij het totale volume met 147% toenam in vergelijking met de $1,9 miljard die in het laatste kwartaal van 2022 werd waargenomen.

Het netwerk van Ethereum (ETH) was goed voor maar liefst $4,1 miljard aan volume. Solana (SOL) staat op de tweede plek met een bijdrage van $242 miljoen en Polygon (MATIC) mag de derde plek in bezit nemen met $85 miljoen voor het kwartaal.

Advertentie

Trump NFT’s stijgen na aanklacht

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft een aanklacht aan zijn broek hangen voor zijn rol in de zwijggeldaffaire rondom porno-actrice Stormy Daniels. Opmerkelijk genoeg steeg de floor price van zijn in december gelanceerde NFT-collectie na dit nieuws.

Volgens data van OpenSea werden handelaren schijnbaar tot actie aangespoord door de aankondiging, waarbij de bodemprijs van 0,46 ETH naar tot wel 0,6 ETH steeg op dezelfde dag. Tegen de huidige ETH koers zou je dan dus bijna $1.100 betalen om een Trump NFT in handen te krijgen. Op het moment van schrijven is de floor price weer gedaald tot 0,48 ETH. De prijs ligt echter nog steeds ver boven de oorspronkelijke mintprijs van $99 in december.

Naast dat de NFT’s verzamelitem’s zijn, bieden ze ook nog kansen om de voormalig president te ontmoeten tijdens exclusieve één-op-één ervaringen, zoals privégolfsessies, diners en gesprekken met Trump. Het nieuws over de aanklacht zou mogelijk een invloed kunnen hebben op het vermogen van Trump om de ervaringen ook daadwerkelijk waar te maken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie