Erik Juffermans Erik Juffermans
04/03/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2023 07:00

NFT handelsvolume bereikt hoogste niveau sinds LUNA crash

icon-nft
NFT nieuws
Populaire NFT marktplaats Magic Eden ondersteunt nu Bitcoin Ordinals

Foto: Hassel Stock/Shutterstock

Februari zag het handelsvolume van non-fungible tokens (NFT’s) klimmen naar 2 miljard dollar. Dit is het hoogste volume sinds de terra (LUNA) crash van mei vorig jaar. Volgens analyseplatform DappRadar is de reden voor de stijging een lopende oorlog onder NFT marktplaatsen. De recente lancering van het nieuwe NFT platform Blur is wellicht de grootste reden voor de stijging in het volume.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

NFT marktplaats Blur rukt op

Blur is een relatief nieuwe NFT marktplaats die handelen in NFT’s aanbiedt zonder transactiekosten. In rap tempo is het platform het marktaandeel van onder andere OpenSea aan het inhalen. Een groot deel van deze opmars van Blur en het hoge volume in de NFT markt komt door een aiirdrop van de native token van Blur in februari.

DappRadar toont aan dat ondanks de stijging in volume van NFT transacties, het totaal aantal verkopen in februari juist daalde met 32 procent ten opzichte van januari. Volgens Sara Gherghelas, een onderzoeker bij DappRadar, leidt de opmars van Blur vooralsnog niet tot nieuwe handelaren naar de NFT markt. Blur lijkt zich vooral te focussen op bestaande NFT handelaren, in plaats van nieuwe gebruikers.

“Blur zorgt niet voor adoptie. Momenteel zorgen het enkel voor hype met hun native token lancering. Maar wat ze doen is erg indrukwekkend.”

Yuga Labs doet mee

Naast de opmars van Blur deed ook Yuga Labs een duit in het zakje van het handelsvolume. Volgens DappRadar golden de NFT’s van het bedrijf voor 30% van het NFT handelsvolume op Ethereum (ETH). Eerder deze week werd een NFT van Dookey Dash, een game van het bedrijf, verkocht voor 1,6 miljoen dollar. 

Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club, doet dus nog steeds goede zaken in de NFT sector. Maar enkele weken geleden was het bedrijf nog het middelpunt van een schandaaltje. Een Twitteraar kwam er namelijk achter dat Yuga Labs hun logo hadden gestolen van een teken website op internet. Inmiddels maakt Yuga Labs gebruik van een gloednieuw ‘eigen’ logo.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie