Max Max
04/08/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2023 15:00

Presidentskandidaat belooft oorlog tegen Bitcoin te beëindigen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Presidentskandidaat belooft oorlog tegen Bitcoin te beëindigen

Foto: Hunter Crenian/Shutterstock

Tijdens een campagne-evenement in New Hampshire heeft de Republikeinse presidentskandidaat en gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zich positief uitgelaten over bitcoin (BTC). In een toespraak op het evenement belooft hij een einde te maken aan de oorlog tegen bitcoin en andere cryptocurrencies in de Verenigde Staten.

Megabeurs introduceert nieuwe euro Bitcoin- en Ethereum-opties
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Platform voor economische onafhankelijkheid

De uitspraak van DeSantis komt waarschijnlijk voort uit de recente aanklachten van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen verschillende cryptobeurzen. Coinbase werd bijvoorbeeld eerder onder druk gezet door de SEC na het verzoek om alle crypto, behalve bitcoin, te verwijderen van het handelsplatform.

De gouverneur van Florida heeft in zijn campagne voor het presidentschap van 2024 een platform gepromoot dat deels is gebaseerd op “economische onafhankelijkheid”. Op dit platform zal een specifiek beleid ingenomen worden voor digitale valuta. Naar welk specifiek beleid DeSantis verwijst is nog onduidelijk. Echter suggereert hij wel dat het via de Federal Reserve zal komen.

Advertentie

Digitale dollar in de prullenbak

Vorig jaar tekende de huidige president van Amerika, Joe Biden, nog een uitvoerend bevel met plannen voor een regelgevend kader voor digitale valuta. De daarbij behorende plannen voor het ontwikkelen en uitrollen van een zogeheten central bank digital currency (CBDC), oftewel een digitale dollar, zou daar een grote rol in spelen.

De Republikeinse presidentskandidaat DeSantis herhaalde echter op het campagne-evenement zijn plannen om de CBDC te verbieden als hij president zou worden.

“Als president gaat de CBDC op dag één de prullenbak in – we staan het niet toe.”

Hij vergelijkt de plannen van de Amerikaanse overheid voor een CBDC met die in China, waar de centrale bank momenteel proeven doet met een digitale yuan. Tevens beweert hij dat “onberekenbare elites” in de regering niet vertrouwd kunnen worden met de mogelijke uitrol van een digitale dollar. Volgens hem wil de Federal Reserve naar een cashloze maatschappij.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Democraat Robert F. Kennedy Jr. ook bitcoin voorstander

Alhoewel DeSantis volgens de New York Times een flinke achterstand heeft op oud-president Donald Trump, wordt hij wel gezien als één van de populairdere Republikeinse kandidaten. Naar verwachting zullen zij samen worden verkozen voor de voorverkiezingen in de deelstaten.

Niet alleen de Republikeinse partijen hebben zich positief uitgelaten over cryptocurrencies zoals Bitcoin. Robert F. Kennedy Jr., een Democratische partijkandidaat, heeft verschillende pro-crypto uitspraken gedaan in zijn campagne en verschillende BTC-aankopen onthuld.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie