Ivo Melchers Ivo Melchers
27/07/2023 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2023 17:30

Amerikaanse presidentskandidaat onthult zijn bitcoin bezit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Presidentskandidaat belooft Bitcoin te koppelen aan de dollar

Foto: Renato Murolo 68/Shutterstock

Robert F. Kennedy Jr. is een van de Amerikaanse presidentskandidaten met een positieve kijk richting bitcoin (BTC). Hij steekt zijn steun voor de koning der crypto niet onder stoelen of banken en wil de ontwikkeling ervan maar dolgraag ondersteunen mocht hij benoemd worden tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. De bitcoin-visie van Kennedy Jr. wordt tevens gereflecteerd in zijn investeringen: een tijdje terug werd namelijk al bekend dat de Democraat persoonlijk bitcoin in het bezit heeft. Inmiddels heeft hij een boekje open gedaan over zijn exacte vermogen in de digitale currency.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s in trek, CME wil eigen cryptobeurs & meer
Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF's in trek, CME wil eigen cryptobeurs & meer

Recente BTC aankoop

Het bitcoin-fortuin van de inmiddels bekende pro-BTC presidentskandidaat werd op 30 juni middels een financieel openbaarmakingsformulier onthuld. Een specifiek bedrag ontbrak echter nog, aangezien er destijds uitsluitend naar buiten werd gebracht dat het betrekking heeft op een minimale waarde van 100.000 dollar.

Gisteren heeft Kennedy Jr. in een Twitter Space met Scott Melker, bekende trader en investeerder die beter bekend staat als de ‘Wolf of All Streets’, echter zijn exacte bitcoin-bezit naar buiten gebracht.

De bitcoin-voorstander zei namelijk dat hij gelijk na de Bitcoin-conferentie voor ieder van zijn zeven kinderen een investering van twee bitcoins heeft gedaan. Tegen de huidige BTC koers staat de totale investering van 14 BTC gelijk aan 413.000 dollar.

De investering versterkt uiteraard de algehele overtuiging van Kennedy Jr. richting bitcoin. Naast de vele positieve uitspraken en beloftes ten aanzien van bitcoin is hij sinds het Bitcoin-evenement in mei ook persoonlijk betrokken tot de cryptocurrency. Op het moment van de conferentie handelde BTC nog rond een koers van 27.000 dollar en dus stond de investering destijds gelijk aan zo’n 378.000 dollar.

Advertentie

Bitcoin koppeling aan de dollar

De neef van de welbekende John F. Kennedy Jr. kwam vorige week nog in het Bitcoin nieuws vanwege zijn plannen om BTC te koppelen aan de Amerikaanse dollar. Tijdens een toespraak verklaarde Kennedy Jr. om bitcoin onderdeel te maken van een mandje van onderliggende activa voor de dollar. Specifiek zou hij willen beginnen door een klein percentage van 1 procent van uitgegeven (kortlopende) staatsobligaties te dekken met harde valuta’s zoals naar eigen zeggen goud, zilver, platinum of bitcoin.

Hiervoor heeft hij tevens al Bitcoiners proberen te werven als stemmers door onder andere aan te geven dat zijn uiteindelijke kabinet alleen de noodzakelijke controle op de industrie uit zal oefenen om het witwassen van geld te voorkomen. Bovendien zou het recht om BTC vast te houden en te gebruiken onschendbaar moeten worden als het aan Kennedy Jr. ligt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie