Erik Juffermans Erik Juffermans
11/11/2023 18:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 14:51

Solana koers naar $1.000, zegt voormalig Goldman Sachs topman

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana koers naar omkeerpunt, stijging van 77% vanuit groene zone

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Solana (SOL) steeg de afgelopen maand met ruim 175 procent. De SOL koers tikte vandaag zelfs bijna de $60 dollar aan, een zeer indrukwekkende prestatie van de ‘Ethereum (ETH) killer’. Is dit slecht een voorbode van wat er komen gaat? Macro-econoom Raoul Pal is in elk geval zeer optimistisch over Solana.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Pal zeer optimistisch over Solana

In een interview met het Crypto Banter YouTube-kanaal uitte de voormalig topman van Goldman Sachs zijn optimisme over solana. Volgens Pal ziet de ethereum concurrent er fundamenteel erg goed uit en heeft het blockchain netwerk een mooie bullmarkt in het verschiet. Hij denkt dat SOL tot wel $1.000 zou kunnen klimmen als de markt meezit.

“Ik denk ergens tussen de $500 en $1.000, afhankelijk van hoe de markt zich voelt,” aldus Pal.

Dit zou een koersstijging van tussen de 1000 en 2000 procent betekenen. Dat is niet mis, maar waar baseert Pal deze voorspelling op? 

Ten eerste gaat het zeer goed met de total value locked (TVL), de totale opgeslagen waarde op het Solana netwerk. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van $210 miljoen tot $415 miljoen. Er stroomt dus meer kapitaal het Solana ecosysteem in. 

Volgens Pal is inzetten op Solana een logische actie op basis van macro-economische indicatoren. Solana toont volgens hem kracht, en veerkracht bij tegenslagen. Het heeft succesvolle lanceringen, maakt technologisch gezien grote stappen en heeft daarnaast een zeer sterke en enthousiaste gemeenschap.

Solana koers zelfs naar $3.000?

Met een marktkapitalisatie van ruim $20 miljard neemt Solana momenteel de 7e plek in in het lijstje met grootste crypto assets. Alleen BTC, ETH, BNB, XRP en de stablecoins USDT en USDC zijn groter. Analisten voorzien echter een toekomst waarbij Solana een plekje in de top drie in beslag neemt. 

Ook het investeringsfonds VanEck is zeer bullish over Solana. Twee weken geleden deelde VanEck diens langetermijnprojecten voor SOL. Volgens VanEck zou Solana in de komende zeven jaar tot ruim $3.000 kunnen stijgen. Lees hier meer over deze voorspelling.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement