Simon Bosch Simon Bosch
29/10/2023 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2023 12:42

Solana koers kan 10.000% stijgen, zegt vermogensbeheerder VanEck

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana koers kan 10.000% stijgen, zegt vermogensbeheerder VanEck

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Veel crypto konden de afgelopen weken eindelijk weer flink stijgen. Zoals gewoonlijk nam bitcoin (BTC) het voortouw, maar een aantal altcoins stegen beduidend harder de de grootste cryptomunt op de markt.

Een duidelijk voorbield hiervan is solana (SOL), dat in de afgelopen 30 dagen met maar liefst 60% is gestegen. Volgens de grote vermogensbeheerder VanEck zit wellicht nog een verdere stijging in het verschiet voor solana.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Solana blockchain is superieur”

In een blogartikel schrijven VanEck-analisten Patrick Bush en Matthew Sigel dat solana een gouden toekomst heeft. Dat heeft onder andere te maken met de fundamentele en on-chain eigenschappen. Zo wordt de Solana-blockchain steeds meer gebruikt door bedrijven en dat is volgens de onderzoekers een schril contrast met andere blockchains.

Het onderzoek vergelijkt Solana vooral veel met Ethereum (ETH). Zo heeft Solana een doorvoersnelheid van 125 MB/s, terwijl dit voor Ethereum 2.0 slechts 1,3 MB/s is. Solana’s Firedancer-upgrade moet de doorvoersnelheid vertienvoudigen.

Een ander contrast met Ethereum is dat Solana informatie zo goedkoop mogelijk op probeert te slaan. Ethereum legt meer de nadruk op netwerkveiligheid, maar heeft als neveneffect dat het netwerk relatief duur is geworden in gebruik.

Echter heeft Solana’s route ook een nadeel; de hardware moet van Solana netwerk ook kunnen ondersteunen. Doordat de transactiekosten van Solana echter erg laag liggen, zorgt dat ook niet veel inkomsten. Deze positieve eigenschap is dus ook een belemmerende eigenschap.

Advertentie

Solana koers kan naar wélke prijs?!

Op basis van deze eigenschappen heeft VanEck een prijsmodel gemaakt. Op het moment van schrijven staat de SOL koers op zo’n $32.

Volgens het model kan SOL tegen 2030 in een bearmarkt weer terugvallen naar $9,81, maar kan de koers tijdens de bullmarkt stijgen naar maar liefst $3.211,28.

Een prijs van $3.200 zou een stijging zijn van bijna 10.000%, oftewel honderd keer zo hoog als de huidige prijs. Wel moet je volgens dit model mogelijk wachten tot 2030, een lange adem is dus wel vereist.

Help ons en stem op Crypto Insiders!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie