Timo Bult Timo Bult
26/06/2022 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2022 14:55

Solana lanceert eigen smartphone: Saga

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana lanceert eigen smartphone: Saga

Foto: rafapress / Shutterstock.com

De ontwikkelaars achter Solana (SOL) gaan een eigen smartphone lanceren! Dat maakte Solana Labs deze week bekend. De nieuwe Solana telefoon, Saga genaamd, zal gericht zijn op de wereld van web3 en crypto.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana web3 telefoon

Saga is in essentie een Android telefoon, echter zijn er belangrijke verschillen tussen de gemiddelde Android telefoon en die van Solana. Zo zullen gebruikers gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen installeren, waaronder marktplaatsen voor non-fungible tokens (NFT’s).

Wat er in deze dApp store te downloaden valt moet uiteindelijk door de Solana community bepaald worden. Dit zal waarschijnlijk middels het stemmen via een governance proces verlopen. Een interessant verschil met de app store op een normale Android telefoon is dat deze apps gratis te downloaden zullen zijn.

Verder zal de telefoon een Solana Software Development Kit (SDK) bevatten. Hiermee kunnen ontwikkelaars gemakkelijk applicaties voor de telefoon ontwikkelen. Daarnaast speelt de beveiliging van private wallet keys een belangrijke rol binnen de ontwikkeling van de nieuwe telefoon.

Advertentie

Wanneer is de Solana telefoon te koop?

Het gaat dus in essentie om een Android telefoon. De schermgrootte zal 6,6 inch zijn en het geheugen 512 GB met 12 GB werkgeheugen. Onder de motorkap vinden we verder nog de vlaggeschip processor van Snapdragon®, uit de 8+ Gen 1 Mobile Platform lijn om precies te zijn. Interessant voor crypto fanaten is het feit dat de Saga een Seed Vault heeft waarin relatief veilig private keys bewaard kunnen worden.

En dan is de grote vraag natuurlijk: wanneer komt hij op de markt? Dat zal nog wel even duren helaas. Het team verwacht dat dit in het eerste kwartaal van het komende jaar zal gebeuren. Dan zullen de eerste telefoons worden verzonden. Geïnteresseerden kunnen nu al wel Saga pre-orderen voor 100 USD Coin (USDC) via de officiële website. De totaalprijs komt uiteindeijk uit op $1.000 dollar.

Solana is een populair smart contract netwerk dat snel en goedkoop is. Wel heeft het netwerk vaak te maken met problemen. Begin deze maand ging het netwerk nog offline door een bug bij een van de dApps op het netwerk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie