Timo Bult Timo Bult
02/06/2022 08:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2022 08:45

Solana wéér offline, bug dwingt netwerk tot stoppen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana wéér offline, bug dwingt netwerk tot stoppen

Foto: ArtFamily/Shutterstock

Het Solana (SOL) netwerk heeft opnieuw te maken gekregen met problemen waardoor het enige tijd uit de lucht ging. Dat schrijft het project in een officiële aankondiging op Twitter. Al snel kwamen de ontwikkelaars erachter wat het probleem veroorzaakte en inmiddels is dit probleem weer opgelost. Desalniettemin is het niet de eerste keer dat Solana uit de lucht ging.

Van $8.000 naar $6 miljoen: cryptohandelaar scoort met Ethereum memecoin
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana opnieuw uit de lucht, dit keer door een bug

Gisteravond werd duidelijk dat Solana niet meer bereikbaar was. Het netwerk ging uiteindelijk zo’n vier uur offline met als oorzaak een bug. Door deze bug produceerde Solana geen transacties meer. Solana ontwikkelaar en medeoprichter Anatoly Yakovenko legde uit wat er aan de hand was:

“Durable Nonce Instruction [een mechanisme binnen Solana] zorgde ervoor dat een deel van het netwerk het blok als ongeldig beschouwde, er kon geen consensus worden bereikt. Netwerk wordt opnieuw ingesteld met deze functie uitgeschakeld. Fix komt zo snel mogelijk uit.”

Na vier uur lukte het de validators van het netwerk om Solana weer op te starten. Naar verluidt zouden veel nodes echter nog steeds online komen. Het zal dus even duren voordat het netwerk volledig hersteld is.

Advertentie

Zoveelste keer dat Solana offline gaat

Ondanks het feit dat er geen crypto verloren ging, krijgt Solana veel kritiek op de problemen. Een blockchain-netwerk behoort namelijk ten alle tijden online te zijn, wat een van de sterke punten zou moeten zijn in vergelijking met gecentraliseerde oplossingen.

De meest recente netwerkcrash was vrijwel exact een maand geleden. Toen ging Solana ruim 7 uur offline nadat een non-fungible token (NFTtool op het netwerk werd overrompeld door een zwerm bots. Zij maakten massaal nieuwe NFT’s aan met de tool wat tot 4 miljoen transacties per seconde leidde.

Waar de hele top 10 cryptocurrencies zo rond de 5% in de min staat op het moment van schrijven, daalt SOL iets harder. De altcoin staat 13% in het rood over de afgelopen 24 uur. Ten opzichte van zijn all-time high (ATH) staat de altcoin 85% in de min.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie