Ivo Melchers Ivo Melchers
14/04/2023 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 15:02

Solana smartphone is binnenkort verkrijgbaar: wat kun je ermee?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La red Solana repunta tras tocar fondo por la caída del FTX

Foto: Shutterstock/FellowNeko

In juni vorig jaar maakte Solana Labs, de ontwikkelaars achter Solana (SOL), bekend dat het een eigen smartphone zou gaan lanceren. Inmiddels heeft Solana Labs bekendgemaakt dat de nieuwe telefoon, genaamd Saga, op 8 mei in de openbare verkoop gaat. De telefoons die gepreorderd zijn worden nu al verzonden.

Saga zal beschikbaar zijn voor klanten in de Verenigde Staten, Europa, Verenigd Koninkrijk, Canada, Zwitserland, Australië en Nieuw-Zeeland.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Saga: Android telefoon gericht op Web3

In de basis is Saga een Android telefoon, maar uiteraard zijn er enkele verschillen tussen een gemiddelde Android telefoon en deze van Solana. Saga zal namelijk de focus leggen op de wereld van crypto en Web3.

Wat Saga anders maakt, volgens Solana Labs zelf, is de ‘’Solana Mobile Stack’’ (SMS), een reeks aangepaste add-ons die crypto functionaliteit integreren in de hardware en software van de telefoon. SMS heeft ingebouwde beveiligingsfuncties voor het verzenden, ontvangen, verhandelen en opslaan van crypto op het apparaat.

Het beveiligde element van Saga – het hackbestendige deel van de smartphone waar vertrouwelijke informatie zich bevindt – is aangepast met een ‘’seed vault’’ die de private keys van een crypto-gebruiker opslaat. Doordat deze private keys gescheiden zijn van de rest van de telefoongegevens, zijn ze veiliger volgens het team achter Solana.

Daarnaast zal Saga een aangepaste dApp store hebben die alleen crypto-applicaties vermeldt. De dApp store biedt toegang tot Solana DeFi protocollen, non-fungible token (NFT) marktplaatsen en andere Web3-applicaties.  De Google Play Store zal daarnaast ook beschikbaar zijn op de telefoon.

Crypto-gerelateerde applicaties ervaren nu vaak moeilijkheden bij het proces om gelanceerd te worden in de Google Play Store en/of Apple App Store. Zo kon je eerder vandaag bijvoorbeeld lezen dat de nieuwe mobiele app van Uniswap, een populaire decentralized exchange (DEX) op het Ethereum (ETH) netwerk, lang moest wachten voordat het eindelijk goedgekeurd werd door Apple.

Advertentie

Wat zijn de ‘normale’ features van Saga?

Saga beschikt over 512 GB aan opslagruimte, twee veelzijdige cameralenzen aan de achterkant, een 6,67 inch OLED-scherm en een vingerafdrukscanner. Het wordt tevens geleverd met het nieuwste Android-besturingssysteem geïnstalleerd.

Aan het nieuwe toestel van Solana hangt een prijskaartje van $1.000.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie