Timo Bult Timo Bult
15/01/2024 19:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 19:36

Solana toont haarscheurtjes terwijl koers daling inzet

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana toont haarscheurtjes terwijl koers daling inzet

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Solana (SOL), de op vier na grootste cryptocurrency van de markt, heeft de afgelopen 24 uur een flinke klap gekregen. De SOL koers daalde het afgelopen etmaal met 5,3% in waarde. Dit veroorzaakte een verdere kettingreactie naar beneden.

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana liquidaties lopen in de miljoenen

Waar de rest van de cryptomarkt relatief rustig is, valt solana met zijn cijfers op binnen de top 30. In het crypto overzicht van Crypto Insiders is te zien dat SOL de afgelopen 24 uur met 5,3% in waarde is gedaald. Hiermee is de crypto nu $95,30 waard.

Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de SOL prijs in euro daarmee uit op €87,31. Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang nu 10 euro gratis tegoed waarmee in meer dan 200 cryptocurrencies gehandeld kan worden. Klik op de onderstaande rode knop om de bonus te claimen.

Claim 10 euro gratis

Volgens data van data-platform Coinglass zijn er de afgelopen 24 uur in totaal $7,2 miljoen aan long- en short-posities geliquideerd. Long-posities vertegenwoordigen $5,8 miljoen van dit totaal, waardoor de SOL koers met een nog grotere verkoopdruk te maken krijgt.

De solana koers daalde de afgelopen 24 uur met 5,3%. – Bron: CoinMarketCap.

Ondanks de daling staat SOL vergeleken met een maand geleden alsnog 26,5% in de plus.

Advertentie

Solana koelt af

Waar Solana 2023 nog op een positieve manier afsloot, zijn er hier en daar wat kleine haarscheurtjes te zien. Zo merken analisten van The Block op dat de waarde die via Solana wordt verzonden, aan het afnemen is. Deze indicator bereikte op 4 januari nog een top van $45,7 miljard. Inmiddels staat de teller meer dan $10 miljard lager.

Dit kan een teken zijn dat de activiteiten op Solana aan het afkoelen zijn. Het netwerk ervoer de afgelopen maanden nog een enorme toename aan activiteiten, vooral als gevolg van de meme-coin gekte op het netwerk.

In het solana nieuws was vaker te lezen over deze gekte. Een week geleden was bijvoorbeeld te lezen hoe het handelsvolume van de altcoin met bizarre percentages toe was genomen.

Daarnaast bereikte het netwerk een belangrijke mijlpaal. Nooit eerder waren er zoveel ontwikkelaars bezig om Solana vooruit te helpen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie