Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
30/05/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 15:30

Solana wordt de “Apple van crypto,” zegt oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Investeren in Apple had jou deze enorme winst opgeleverd

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

In de wereld van crypto gaan de ontwikkelingen snel en dat is onder andere goed te zien bij Solana (SOL). Raj Gokal, medeoprichter van Solana, deelde onlangs zijn gedachten met TechCrunch over Solana’s mogelijkheden om een cruciale speler te worden in de sector. Raj noemt het blockchain project zelfs “de Apple van crypto” en ziet het bedrijf nog 10 tot wel 100 keer groeien.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gebruiksvriendelijkheid staat bij Solana centraal

Gokal, de CCO van het bedrijf, trekt parallellen met het succes van Apple. Gokal doelt daarmee op de focus van Solana op de gebruikerservaring. Solana wil een netwerk zijn dat wordt gekenmerkt door snelheid, efficiëntie en aanpassingsvermogen.

Solana legt de nadruk vooral op gebruiksvriendelijkheid en dat is volgens Gokal essentieel. Het netwerk moet uiteindelijk iedereen aanspreken, ongeacht hun technische kennis. Blockchain projecten kunnen voor beginners zeer intimiderend zijn. Solana wil het maken van transacties, het uitlenen van kapitaal, en staking van SOL net zo simpel maken als het scrollen in een webbrowser.

“Solana heeft de potentie om de Apple van crypto te zijn. Jarenlang richtte Apple zich op twee dingen: gebruikerservaring en prestaties. Ik denk aan Apple, die bijna tien jaar aan de latentie voor touchscreens werkte voordat de iPhone lanceerde en het voelde gewoon als magie aan.”

Advertentie

Innovatie van Solana

Om dit te te verwezenlijken, werkt het project aan nieuwe producten en diensten die de gebruikerservaring moeten vereenvoudigen. Een opmerkelijk product dat hieruit voortkwam is de Saga smartphone. Deze gadget, die in april werd gelanceerd, toont Solana’s toewijding aan toegankelijkheid voor gebruikers. Als Android-apparaat dat zich focust op web3, is het geoptimaliseerd om een naadloze ervaring te bieden met gedecentraliseerde applicaties (dApps) en blockchain-gerelateerde services.

Gokal hintte ook op een mogelijke samenwerking tussen Solana en betalingsbedrijf Stripe. Sterker nog, Stripe heeft onlangs zijn toewijding aan crypto getoond door in december 2022 een “cash-to-crypto” tool te lanceren. Solana heeft al zijn stempel gedrukt op het Stripe-platform, met een aanzienlijk aantal door Stripe ondersteunde apps die zijn geroot in het ecosysteem van Solana.  Een concrete samenwerking lijkt daarmee niet ver weg.

Volgens Gokal is de toewijding van Solana om een gebruiksvriendelijk, universeel toegankelijk netwerk te creëren een integraal onderdeel van het succes. Hij ziet het bedrijf als een incubator voor opkomende bedrijven, nieuwe projecten en onafhankelijke ontwikkelaars.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie