Wessel Kersting Wessel Kersting
28/05/2022 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2022 13:30

SpaceX gaat dogecoin accepteren, DOGE koers stijgt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gerucht over ‘Twitter Coin’ gaat rond; Dogecoin houders houden hoop

Foto: KLYONA/Shutterstock

SpaceX, Elon Musk’s ruimtetransportbedrijf, gaat ook, net als Tesla, dogecoin (DOGE) als betaalmiddel accepteren voor merchandise. Dat maakte de miljardair gisteren bekend op Twitter:

Tesla merchandise kan worden gekocht met Doge, binnenkort ook SpaceX merchandise,” Aldus Musk. Vervolgens stelde iemand de vraag of een abonnement voor Starlink, een breedband internetsysteem dat werkt via satelliet, ook met DOGE betaald kan worden. Musk antwoordde: “misschien op een dag.”

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dogecoin koers schiet kort de lucht in

Door deze aankondiging schoot de koers van DOGE kort de lucht in. Voordat Musk gisterenavond de tweet plaatste, stond de koers van DOGE op $0,078. Nog geen minuut later stond de koers al 16% hoger op $0,09. Echter corrigeerde de koers onmiddelijk ook weer bijna net zo snel terug. Desondanks staat de koers van DOGE vandaag met een prijs van $0,081 alsnog 4% in de plus.

Dat Elon Musk veel invloed heeft op het koersverloop is ondertussen wel duidelijk. In dit overzicht hebben we een aantal voorbeelden opgesomd van Musk tweets die dogecoin flink hebben laten stijgen. De koers van DOGE steeg zelfs na de aankondiging dat Musk in Twitter zou investeren.

Echter wordt het ook duidelijk dat de invloed van de tweets van Musk op de DOGE koers steeds verder afzwakt. Vorig jaar zorgde deze tweets nog voor enorme koerssprongen, maar de laatste maanden is het effect een stuk zwakker en zien we meestal de koers gelijk weer corrigeren. Toch steeg dogecoin in december nog met 20% toen Musk aankondigde dat Tesla DOGE ging accepteren voor merchandise.

De voorliefde voor DOGE van Musk lijkt ondertussen verder te gaan dan slechts het meme aspect van de cryptocurrency. In een interview met TIME gaf hij namelijk aan hij Dogecoin beter vindt dan bitcoin (BTC) als betaalmiddel aangezien DOGE een snellere transactiesnelheid heeft. 

Tesla heeft in het verleden bitcoin geaccepteerd als betaalmiddel voor elektrische auto’s, maar stapte hier weer snel vanaf vanwege een zogenaamde bezorgdheid over de ecologische voetafdruk van het Bitcoin-netwerk.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie