Timo Bult Timo Bult
14/12/2021 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2021 15:04

De 5 meest controversiële crypto tweets van Elon Musk in 2021

icon-altcoins
Altcoin nieuws
De 5 meest controversiële crypto tweets van Elon Musk in 2021

De tweets van Elon Musk; voor sommigen reden om onder andere dogecoin (DOGE) te kopen, maar voor anderen reden voor enorme kopzorgen. Vandaag was het weer raak. ‘S Werelds rijkste man publiceerde een tweet over Dogecoin waarna de DOGE koers opsteeg!

Musk en zijn tweets zijn berucht in de crypto wereld. Het komt namelijk vaak voor dat zijn tweets, onbedoeld of niet, voor enorme volatiliteit op de markt zorgen. In dit artikel lees je een aantal van zijn meest controversiële tweets betreft crypto van 2021.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin onderdeel van SNL gastoptreden Musk

Misschien kan je het je nog herinneren, in mei dit jaar was Musk te gast bij het beroemde tv-programma Saturday Night Live. In aanloop naar deze uitzending gaf de multimiljardair al cryptische signalen dat Dogecoin onderdeel zou zijn van zijn optreden. Dit zorgde destijds voor stijgingen van rond 20%. 

Advertentie

Musk slaat handen ineen met DOGE ontwikkelaars

Musk staat er ook om bekend Dogecoin daadwerkelijk te helpen in zijn ontwikkeling. In mei tweette hij dat hij “samenwerkt met Doge ontwikkelaar om de systeemtransactie efficiëntie te verbeteren.” De tweet zorgde ervoor dat de marktkapitalisatie van dogecoin in korte tijd met $10 miljard toenam.

Waarom bitcoin correctie gezond is en deze altcoins hard kunnen stijgen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit

De miljardair, die CEO is van Tesla en SpaceX, zorgt echter niet alleen maar voor stijgingen. In juni veroorzaakte hij een daling van de bitcoin koers na opnieuw een cryptische tweet. Men dacht dat Tesla zijn bitcoins zou hebben verkocht, BTC daalde vervolgens met 7% in waarde.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Baby Doge krijgt ook een steuntje

Een maand later veroorzaakte Musk een enorme stijging bij een kleine cryptocurrency, Baby Doge (BABYDOGE) genaamd. Ondanks dat de tweet eigenlijk nergens op sloeg, veroorzaakte Musk een stijging van maar liefst 100%!

Ook vandaag was het dus weer raak. Musk tweette dat Tesla merchandise zal gaan verkopen en dat men met DOGE zal kunnen betalen. Dit samen met zijn interview met TIME als Persoon van het jaar 2021, zorgde opnieuw voor een forse stijging.  In een zee van rood staat dogecoin ongeveer 20% in de plus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie