Simon Bosch Simon Bosch
29/06/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2023 09:00

Stablecoin op Binance crasht plotseling na negatief nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoin op Binance crasht plotseling na negatief nieuws

Foto: MIKE MANIATIS/Shutterstock

De afgelopen weken heeft de crypto-industrie veel problemen doorstaan, in het bijzonder met Binance. Helaas zijn de problemen nog niet voorbij. De TrueUSD (TUSD) stablecoin verloor gisteren op Binance.US namelijk zijn link met de dollar.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Probleem’ met TrueUSD’s reserves

Op Binance’ Amerikaanse dochterbedrijf Binance.US daalde de stablecoin plotseling naar 80 dollarcent. De crash werd onder andere veroorzaakt door het nieuws dat het bedrijf 26.000 dollar aan onderpand bewaarde bij een Amerikaanse custodian die werd opgeroepen om opnames stop te zetten. TrueUSD heeft veel meer onderpand dan dat, op het moment van schrijven namelijk 3,07 miljard dollar.

Het project ontving ook kritiek omdat de auditor The Network Firm was, het hernoemde dochterbedrijf van Armanino. Armanino was ook de auditor van het failliet gegane FTX. Het moet echter benadrukt worden dat FTX net als tegen banken ook loog tegen auditors over zijn financiën.

Advertentie

TUSD crasht op Binance.US

Op Binance.US was dit nieuws genoeg voor een zogeheten ‘de-peg’ van 20%. De link met de dollar is inmiddels weer hersteld. Ook bleken de problemen alleen te gelden op Binance.US, op andere exchanges behield de coin gewoon zijn link met de dollar.

Het volume op Binance.US was ondertussen bijzonder laag, zeker voor een stablecoin. “De [coin verliest zijn peg] op een erg laag volume. Iemand wil zijn coins kwijt,” verklaarde de Twitteraar Parrot Capital. Rond de tijd van de crash was het volume maar zo’n 700 Amerikaanse dollar, of eigenlijk 700 USDT. Deze andere stablecoin bleef namelijk gewoon stabiel.

Het is niet de eerste keer dat Binance.US met vreemde koersbewegingen kampt. Vorige week was bitcoin (BTC) op de cryptobeurs plotseling 138.000 dollar waard, terwijl de koers elders gewoon nog onder de 30.000 dollar lag. Dit kwam door een ernstig gebrek aan volume.

Door de aanklacht van de Amerikaanse SEC tegen Binance moest Binance.US stoppen met het verwerken van dollar-stortingen. Het handelsplatform ondersteunt binnenkort alleen nog cryptocurrencies. Dat is in principe geen probleem, maar het veroorzaakte wel een veel lager handelsvolume. Het marktaandeel van het platform zakte hierdoor in elkaar. Dit is vermoedelijk ook de oorzaak van de crash van TrueUSD.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie