Simon Bosch Simon Bosch
29/06/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2023 09:00

Stablecoin op Binance crasht plotseling na negatief nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoin op Binance crasht plotseling na negatief nieuws

Foto: MIKE MANIATIS/Shutterstock

De afgelopen weken heeft de crypto-industrie veel problemen doorstaan, in het bijzonder met Binance. Helaas zijn de problemen nog niet voorbij. De TrueUSD (TUSD) stablecoin verloor gisteren op Binance.US namelijk zijn link met de dollar.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Probleem’ met TrueUSD’s reserves

Op Binance’ Amerikaanse dochterbedrijf Binance.US daalde de stablecoin plotseling naar 80 dollarcent. De crash werd onder andere veroorzaakt door het nieuws dat het bedrijf 26.000 dollar aan onderpand bewaarde bij een Amerikaanse custodian die werd opgeroepen om opnames stop te zetten. TrueUSD heeft veel meer onderpand dan dat, op het moment van schrijven namelijk 3,07 miljard dollar.

Het project ontving ook kritiek omdat de auditor The Network Firm was, het hernoemde dochterbedrijf van Armanino. Armanino was ook de auditor van het failliet gegane FTX. Het moet echter benadrukt worden dat FTX net als tegen banken ook loog tegen auditors over zijn financiën.

Advertentie

TUSD crasht op Binance.US

Op Binance.US was dit nieuws genoeg voor een zogeheten ‘de-peg’ van 20%. De link met de dollar is inmiddels weer hersteld. Ook bleken de problemen alleen te gelden op Binance.US, op andere exchanges behield de coin gewoon zijn link met de dollar.

Het volume op Binance.US was ondertussen bijzonder laag, zeker voor een stablecoin. “De [coin verliest zijn peg] op een erg laag volume. Iemand wil zijn coins kwijt,” verklaarde de Twitteraar Parrot Capital. Rond de tijd van de crash was het volume maar zo’n 700 Amerikaanse dollar, of eigenlijk 700 USDT. Deze andere stablecoin bleef namelijk gewoon stabiel.

Het is niet de eerste keer dat Binance.US met vreemde koersbewegingen kampt. Vorige week was bitcoin (BTC) op de cryptobeurs plotseling 138.000 dollar waard, terwijl de koers elders gewoon nog onder de 30.000 dollar lag. Dit kwam door een ernstig gebrek aan volume.

Door de aanklacht van de Amerikaanse SEC tegen Binance moest Binance.US stoppen met het verwerken van dollar-stortingen. Het handelsplatform ondersteunt binnenkort alleen nog cryptocurrencies. Dat is in principe geen probleem, maar het veroorzaakte wel een veel lager handelsvolume. Het marktaandeel van het platform zakte hierdoor in elkaar. Dit is vermoedelijk ook de oorzaak van de crash van TrueUSD.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie