Simon Bosch Simon Bosch
10/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2023 10:00

Binance moet terugschroeven: banken werken niet meer mee

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance debe retroceder: los bancos ya no cooperan

Foto: Iryna Budanova / Shutterstock.com

Afgelopen maandag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance aangeklaagd omdat het fraude zou plegen en omdat het ongeregistreerde effecten zou verkopen. De SEC wilde onder andere dat activa op Binance bevroren zouden worden. Banken weigeren nu om nog samen te werken met Binance’ Amerikaanse dochterbedrijf, Binance.US.

Volgende bitcoin ETF golf? Chinese vermogensbeheerders zetten stap
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance.US gaat crypto-only

Dat schrijft Binance.US in een uitgebreid bericht op Twitter. De betalingspartners en bankenpartners van de cryptobeurs hebben besloten om de dollar-betalingswegen van en naar Binance.US te stoppen. Het lijkt erop dat zij hier zelf voor hebben gekozen, omdat Binance.US te veel risico voor deposito’s zou vormen. De stop geldt al vanaf dinsdag 13 juni.

Maar de Amerikaanse exchange geeft het niet op. In de aankondiging verklaart het ook dat het nu een ‘crypto-only exchange’ wordt, wat betekent dat je gewoon cryptocurrencies kunt blijven handelen op het platform en coins kunt storten en kunt blijven opnemen.

Vanaf volgende week zullen ook de USD-handelsparen van het platform worden gehaald, zoals BTC/USD. Crypto-handelsparen blijven gewoon bestaan, waaronder stablecoin-handelsparen zoals BTC/USDT. Dollar-stortingen die volgende week nog op het platform staan zullen worden omgezet naar dit soort stablecoins.

In ieder geval blijven alle andere onderdelen van Binance.US volledig operationeel, waaronder de handelssectie en crypto staking. Je kunt je coins ook gewoon opnemen via de bijbehorende blockchains in kwestie, en het bedrijf zou de tegoeden van klanten gewoon één-op-één aan blijven houden. De SEC heeft ook een probleem gemaakt van staking voor Amerikaanse klanten bij onder andere Coinbase en Kraken, maar vooralsnog lijkt Binance.US hier geen probleem in te zien.

Advertentie

SEC voert oorlog tegen crypto

De SEC heeft duidelijk de strijdbijl weer opgegraven. SEC-directeur Gary Gensler vindt dat de crypto-industrie vol zich met zwendelaars. De markt zou zelfs vergelijkbaar zijn met de Amerikaanse aandelenmarkt rond 1920.

Ondertussen hebben Binance en Coinbase allebei verklaard niets weg te hebben van malafide handelsplatformen. Coinbase heeft ook nog niet besloten of het de problematische activa van het platform gaat halen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie