Simon Bosch Simon Bosch
09/06/2023 13:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2023 13:14

Grote crypto exchanges Binance en Coinbase halen fel uit na aanklacht

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Grote crypto exchanges Binance en Coinbase halen fel uit na aanklacht

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft deze week zowel Binance als Coinbase aangeklaagd. Beide bedrijven zouden verschillende cryptocurrencies als ongeregistreerde effecten aanbieden aan handelaren. Maar de twee bedrijven zijn niet bepaald blij met de situatie, ironisch genoeg zeggen ze beide niets weg te hebben van malafide bedrijven.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase lijkt niet op Binance en andersom?

Coinbase-CEO Brian Armstrong was op woensdag te gast bij CNBC, waar hij verklaarde dat hij teleurgesteld was in de SEC omdat het Coinbase heeft aangeklaagd. Hij zegt dat Coinbase niet te vergelijken is met Binance, ondanks dat de twee bedrijven aangeklaagd zijn vanwege bijna hetzelfde.

Dit zou ook blijken uit (de twee aanklachten in) de rechtszaken. Coinbase zou nooit geld van klanten hebben misbruikt. Ook is de CEO zelf niet persoonlijk aangeklaagd, wat bij Binance wel het geval is.

Binance houdt zich ondertussen ook niet stil. Op zijn Chinese sociale mediapagina’s heeft het berichten geplaatst onder de hashtag #StrongTogether, waarin het verklaart volledig transparant te zijn, nog nooit geld van gebruikers heeft misbruikt, helemaal geen schulden heeft, geen ongedekte leningen voorziet en dat politieke donaties niet bij Binance’ bedrijfsstrategie hoort.

Het Engelse statement is iets korter. In het hierboven gelinkte Chinese statement staat namelijk ook nog “Wij zijn anders dan ___. Wij zijn Binance.” Het bedrijf zegt niet wie er op de lege plek zou moeten staan. Dat zou Coinbase kunnen zijn, maar ook bijvoorbeeld FTX. Laatstgenoemde is failliet gegaan doordat het geld van klanten heeft misbruikt.

Advertentie

Coinbase CEO levert kritiek op SEC aanklacht

Ook had Coinbase’ topman het bij CNBC uitgebreid over zijn relatie met de SEC. De cryptobeurs is namelijk altijd erg transparant geweest naar de beleidsmaker, net als met elke andere beleidsmaker wereldwijd. Coinbase is nota bene een publiek bedrijf, wat betekent dat je alle details over je bedrijf moet aangeven bij regulerende instanties.

Ze hadden [vlak voordat Coinbase een beursgenoteerd bedrijf werd] al alle informatie [over ons], en ze hebben het toegelaten om naar de beurs te gaan. Aan het Amerikaanse parlement heeft SEC-directeur Gary Gensler verklaard dat hij niet de bevoegdheden heeft om de crypto-industrie te reguleren. De SEC en de CFTC spreken elkaar tegen, en we hebben zelfs een petitie ingediend om [duidelijk te zijn over de wet]. Toch zijn we nu aangeklaagd,” verklaarde Armstrong.

Ook weerlegt hij een argument van de SEC. In de aanklacht staat namelijk dat Coinbase zo’n 16.000 verschillende cryptocurrencies kunt verhandelen. Maar Armstrong benadrukt dat dit niet klopt. Deze self-custody-wallets laten je namelijk deze coins opslaan, niet verhandelen. Daar is het handelsplatform voor, en daar biedt Coinbase nu ongeveer 200 coins aan.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Advertentie