Ivo Melchers Ivo Melchers
25/12/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2022 17:30

Stablecoin volume kan volgend jaar Visa overtreffen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoin volume kan volgend jaar Visa overtreffen

Foto: RomanR/Shutterstock

Volatiliteit is een veelvoorkomend argument van mensen die ‘anti-crypto’ zijn om de opkomende industrie onderuit te halen. Echter bestaat er ook een soort cryptocurrency dat geen last heeft van deze prijsschommelingen; stablecoins.

Stablecoins spelen tegenwoordig een zeer cruciale rol in de crypto-industrie en ondanks de flinke dalingen in de koers van bitcoin en daarmee de gehele crypto markt, blijven de stablecoin-volumes de meeste crypto exchanges domineren.

Controversiële Worldcoin crypto scherpt privacycontroles aan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat zijn stablecoins?

Stablecoins zijn cryptocurrencies die worden gekoppeld aan de waarde van een achterliggende activa, zoals de Amerikaanse dollar. Bij fiat-gedekte stablecoins zal de organisatie achter de stablecoin voor iedere verkochte munt een dollar terugkopen welke ze stallen op een normale bankrekening. Daarnaast kan een stablecoin ook op basis van een algoritme gekoppeld worden aan een achterliggende activa. Zo gaat Cardano in januari 2023 een algoritmische stablecoin genaamd Djed lanceren.

Advertentie

Gaan stablecoins Visa overtreffen?

Volgens data van Coin Metrics heeft het on-chain transactievolume van stablecoins de $7 biljoen gepasseerd en zal het naar verwachting het jaar eindigen rond de $8 biljoen. Visa, een van de grootste betalingsverwerkers ter wereld, verwerkt ongeveer $12 biljoen per jaar.

Peter Johnson, co-hoofd bij Venture Investments, gaf aan dat het transactievolume al grote namen als Mastercard en American Express heeft gepasseerd. Verder verwacht hij dat het volgend jaar tevens het totale transactievolume van Visa zal overtreffen. Om het nóg mooier te maken: naar zijn mening zal het totale volume volgend jaar meer zijn dat het transactievolume van de vier grootste betalingsverwerkers ter wereld (Visa, Mastercard, American Expres, Discover) bij elkaar opgeteld.

Er kwam echter veel kritiek op de reeks tweets van Johnson, aangezien andere mensen de vergelijking erg scheef vinden. Credit card transacties worden namelijk meestal geassocieerd met consumentenuitgaven, terwijl stablecoins voornamelijk worden geassocieerd met cryptohandel en decentralized finance (DeFi).

Stablecoins zijn op het moment goed voor 16,5% van de totale marktkapitalisatie. Volgens data van CoinGecko is de totale martkapitalisatie van alle stablecoins bij elkaar iets minder dan $140 miljard. Tether (USDT) is het meest populair met een totale marktkapitalisatie van $66,3 miljard, gevolgd door USD Coin (USDC) met $44,3 miljard.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie