Timo Bult Timo Bult
02/06/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2022 19:05

Stablecoins zien scherpste daling ooit in mei, vertrouwen geschaad

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoins zien scherpste daling ooit in mei, vertrouwen geschaad

Foto: Marko Aliaksandr/Shutterstock

De cryptomarkt heeft het moeilijk. Dalende koersen, onzeker sentiment en dergelijken zorgen ervoor dat de markt niet al te best presteert. Ook bij de stablecoins is dit het geval. Die zagen namelijk de grootste afname in waarde ooit in mei.

Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Stablecoins ondervinden last van LUNA crash

Op een grafiek van CryptoRank is te zien dat de waarde van alle stablecoins bij elkaar sinds vorig jaar januari elke maand toenam. Deze groei was het resultaat van de goed presterende koersen en algehele groeiende cryptomarkt. Echter daalde de waarde in mei plotseling met 16%, de grootste afname ooit.

Deze afname heeft natuurlijk direct te maken met de ineenstorting van Terra en zijn stablecoin terrausd (UST). Deze stablecoin verloor zijn peg met de dollar en stortte vervolgens volledig in. Een groot deel van de afname van $30 miljard vloeide voort uit deze crash. UST’s marktkapitalisatie was op zijn hoogste punt $18,7 miljard.

Advertentie

Vertrouwen in stablecoins geschaad?

Een aanzienlijk deel is dus tevens weggestroomd bij andere altcoins zoals tether (USDT). USDT, de grootste stablecoin van de cryptomarkt, stond voor de LUNA crash nog op een marktkapitalisatie van $83,2 miljard. Op het moment van schrijven staat deze teller op $72,5 miljard.

Het vertrouwen dat investeerders in stablecoins hebben lijkt een behoorlijke deuk op te hebben gelopen. Verdere instortingen als die van UST zijn echter vooralsnog uitgebleven. Het zal tijd kosten om het vertrouwen van investeerders weer te winnen. Bovendien zijn de marktomstandigheden natuurlijk ook niet al te best dankzij de dalende koersen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Leren over crypto

Wil jij je verder verdiepen in alle aspecten van de cryptomarkt? Van stablecoins tot bitcoin (BTC), als lid van Crypto Insiders Premium leer je over alles wat met crypto te maken heeft. Ook ontvang je dagelijks interessante updates. Kom 30 dagen gratis een kijkje nemen in onze gesloten Discord community.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie