Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Swell 2019: Grote Peruaanse bank gaat XRP gebruiken voor transacties

Tijdens Swell 2019 in Singapore zijn weer een aantal interessante uitspraken en aankondigingen gedaan omtrent Ripple en XRP. Zo kondigde het Peruaanse Banco Internacional del Peru, ook wel bekend als Interbank, aan XRP te gaan gebruiken voor transacties. Dit maakte de blockchain-specialist van de bank, Joisie Mantilla, bekend.

Interbank, opgericht in 1897, is een van Peru’s grootste banken. Het heeft 275 bankkantoren, 1.900 geldautomaten en ruim 45.000 werknemers.

- Advertentie -

De bank maakte al gebruik van xCurrent, het product van Ripple waarmee bedrijven transacties via RippleNet kunnen versturen. Daarvoor wordt echter geen XRP gebruikt. Interbank zegt in het komende jaar echter gebruik te willen gaan maken van On-Demand Liquidty (ODL), het product van Ripple waar XRP wel bij komt kijken:

In Peru begonnen we aan cryptocurrencies te denken toen ze voor het eerst in de VS verschenen. De bank heeft uitstekend werk verricht door talent aan te trekken dat echt gericht is op innovatie. En we hebben een innovatielab in de bank.

Dus we werken als een team dat mag falen en verschillende dingen uitproberen, en we begonnen op die manier met xCurrent te werken. En nu, na een jaar met xCurrent te hebben gewerkt, hebben we besloten om dit jaar verder te gaan en de cryptocurrency te gaan gebruiken om onze transacties te doen.

Tijdens Swell 2019, het jaarlijkse evenement georganiseerd door Ripple, kwamen ook andere positieve signalen naar voren voor Ripple. MoneyGram, een grote overboekingsdienstverlener, maakte bekend dat 10% van de transacties tussen de VS en Mexico met ODL worden verwerkt.

Eerder deze week maakte Ripple bekend dat het al zo’n 300 klanten heeft gebonden die gebruikmaken van RippleNet. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, noemde 2019 het “beste jaar voor Ripple tot nu toe”.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.304,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.337,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.359,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.362,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.376,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.304,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.337,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.359,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.362,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.376,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...