Timo Bult Timo Bult
09/11/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2019 18:20

Swell 2019: Grote Peruaanse bank gaat XRP gebruiken voor transacties

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Swell 2019: Grote Peruaanse bank gaat XRP gebruiken voor transacties

Tijdens Swell 2019 in Singapore zijn weer een aantal interessante uitspraken en aankondigingen gedaan omtrent Ripple en XRP. Zo kondigde het Peruaanse Banco Internacional del Peru, ook wel bekend als Interbank, aan XRP te gaan gebruiken voor transacties. Dit maakte de blockchain-specialist van de bank, Joisie Mantilla, bekend.
Interbank, opgericht in 1897, is een van Peru’s grootste banken. Het heeft 275 bankkantoren, 1.900 geldautomaten en ruim 45.000 werknemers.
De bank maakte al gebruik van xCurrent, het product van Ripple waarmee bedrijven transacties via RippleNet kunnen versturen. Daarvoor wordt echter geen XRP gebruikt. Interbank zegt in het komende jaar echter gebruik te willen gaan maken van On-Demand Liquidty (ODL), het product van Ripple waar XRP wel bij komt kijken:

In Peru begonnen we aan cryptocurrencies te denken toen ze voor het eerst in de VS verschenen. De bank heeft uitstekend werk verricht door talent aan te trekken dat echt gericht is op innovatie. En we hebben een innovatielab in de bank.

Dus we werken als een team dat mag falen en verschillende dingen uitproberen, en we begonnen op die manier met xCurrent te werken. En nu, na een jaar met xCurrent te hebben gewerkt, hebben we besloten om dit jaar verder te gaan en de cryptocurrency te gaan gebruiken om onze transacties te doen.

Tijdens Swell 2019, het jaarlijkse evenement georganiseerd door Ripple, kwamen ook andere positieve signalen naar voren voor Ripple. MoneyGram, een grote overboekingsdienstverlener, maakte bekend dat 10% van de transacties tussen de VS en Mexico met ODL worden verwerkt.
Eerder deze week maakte Ripple bekend dat het al zo’n 300 klanten heeft gebonden die gebruikmaken van RippleNet. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, noemde 2019 het “beste jaar voor Ripple tot nu toe”.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie