Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2022 12:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2022 12:44

Terra (LUNA) 2.0 is een feit: stemming slaagt, maar het is geen hard fork

Nieuws
Terra (LUNA) 2.0 is een feit: stemming slaagt, maar het is geen hard fork

Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com

Onlangs ging het verhaal rond dat het Terra (LUNA) project een zogenaamde hard fork, oftewel een splitsing van de blockchain, wil uitvoeren om de cryptocurrency te redden.

Terra verklaart ondertussen dat het niet om een hard fork gaat, maar het opzetten van een nieuwe blockchain, genaamd Terra 2.0.

Dat betekent dat het nieuwe netwerk niet dezelfde geschiedenis zal hebben als de oude blockchain. Het oude netwerk heet nu Terra Classic. Ook de naam van de native token van Terra Classic wordt aangepast naar Luna Classic (LUNC).

Het betekent ook dat decentrale applicaties (dApps) niet automatisch zullen bestaan op het nieuwe netwerk. Deze dApps moeten dan handmatig overgezet worden, maar meerdere projecten, waaronder Prism, Spectrum, Phoenix, Hex Trust, Stader Labs, Random Earth, en OnePlanet, hebben al aangegeven dat zij zullen migreren.

Cryptowinst Nederlanders valt tegen, buurlanden doen het beter

65,5% stemde voor Terra 2.0

De stemming voor Community Proposal 1623 is zojuist afgerond. Volgens gegevens van Terra Station heeft 83,3% een stem uitgebracht waarvan 65,5% voor was.

Een aantal exchanges ondersteunen ook het voorstel. Zo heeft crypto-beurs HitBTC al aangegeven dat het de nieuwe LUNA token zal noteren. Op sociale media lijkt er echter minder vertrouwen te zijn in het opzetten van een nieuwe blockchain.

Terra 2.0 zal overigens zonder terraUSD (UST) zijn. Oprichter Do Kwon gaf al eerder aan dat hij denkt dat het vertrouwen in de stablecoin te beschadigd is. Men is sceptisch of dit niet voor heel Terra geldt.

Nieuwe LUNA tokens krijgen daarnaast een airdrop. Deze worden verdeeld onder Terra ontwikkelaars, Luna Classic houders en stakers, en UST houders, meldt het bedrijf.

De LUNA koers zag een kleine opleving afgelopen weekend vanwege een token burn. Do Kwon raadde echter af om LUNA (classic) tokens om deze manier te vernietigen. Ook vandaag staat de koers 6% in de plus, al is dat nog altijd 100% in de min ten opzichte van twee weken geleden.

Eerder was te lezen dat de Nederlandse exchange Bitvavo LUNA-houders heeft gecompenseerd. Gisteren lichtte de exchange in een reactie aan Crypto Insiders toe waarom het dit deed.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie