Timo Bult Timo Bult
17/05/2022 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2022 11:05

Terra (LUNA) komt weer met nieuw plan: een hard fork!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) komt weer met nieuw plan: een hard fork!

Foto: Mahambah/Shutterstock

Zoals je waarschijnlijk al wel wist is Terra (LUNA) volledig in elkaar gestort. Waar de altcoin ooit nog $119,18 waard was, is daar nu nog maar $0,0001885 van over. Is dit het einde van Terra? Als het aan de medeoprichter van het project Do Kwon ligt niet. Hij wil een hard fork uitvoeren om zo een nieuwe start te maken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Terra oprichter deelt nieuwe plannen LUNA

Wie het crypto nieuws een beetje volgt zal al eerder de woorden “nieuwe plannen” in combinatie met “LUNA” tegen zijn gekomen. Eerder opperde Kwon namelijk nog om 1 miljard tokens te verdelen onder de UST en LUNA holders en op die manier het ecosysteem voort te zetten.

In een nieuw plan laat Kwon echter weten het netwerk te willen splitsen in een nieuw netwerk, wat men ook wel een hard fork noemt. De oprichter laat in een reeks tweets weten hoe dit plan er precies uitziet.

Omdat het vanwege de concurrerende belangen van bijvoorbeeld LUNA- en UST-houders, en ontwikkelaars waarschijnlijk lastig zal zijn om consensus te bereiken over een plan, wil Kwon het anders doen, namelijk:

“De Terra-chain zoals deze momenteel bestaat, moet worden gesplitst in een nieuwe chain zonder algoritmische stablecoins, genaamd “Terra” (token Luna – $LUNA), en de oude chain moet “Terra Classic” worden genoemd (token Luna Classic – $LUNC). Beide chains zullen naast elkaar bestaan.”

“LUNC” bezitters ontvangen LUNA airdrop

De bezitters van LUNC (de oude versie van LUNA) ontvangen vervolgens een airdrop van de nieuwe versie van LUNA. De wallets van Terraform Labs zullen daarbij worden uitgesloten van deze airdrop zodat Terra ook echt in het bezit van de community komt.

Of dit gaat werken is natuurlijk de grote vraag. Zo moet de waarde in het nieuwe netwerk ergens vandaan komen. En gezien het vertrouwen in het project niet lager kan zijn, zal het lastig zijn om het van de grond te krijgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie