Erik Juffermans Erik Juffermans
23/10/2022 15:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2022 15:50

Terra (LUNA) klokkenluider noemt Do Kwon een sociopaat

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) klokkenluider noemt Do Kwon een sociopaat

Foto: Socialtruant/Shutterstock

De beruchte Do Kwon, oprichter van Terra (LUNA), is recent vaak in het nieuws te vinden in de nasleep van het Terra fiasco. Kwon probeert onder beschuldigingen van de Zuid-Koreaanse regering en Interpol uit te komen. Volgens een bekende klokkenluider, genaamd Fatman, betekenen de verontschuldigingen van Do Kwon niks en is hij een expert in manipulatie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De klopjacht op Terra oprichter Do Kwon

Sinds de autoriteiten achter Kwon aan zitten en hem voor het gerechtshof proberen te slepen, is Kwon spoorloos. Ondanks claims van de Zuid-Koreaan dat hij zich niet verstopt is zijn locatie nog altijd onbekend.

In het verleden zei Kwon de volledige verantwoordelijkheid voor de ondergang van Terra op zich te nemen. Maar volgens Fatman, die een groot deel van zijn kapitaal verloor in dit fiasco, betekenen Kwon’s woorden vrij weinig. Hij meent dat Kwon ondanks zijn verontschuldigingen geen enkele moeite heeft gedaan om gedupeerde investeerders te compenseren.

Nadat Interpol door de Zuid-Koreaanse regering werd verzocht zich in de zoekactie te mengen, maakte Kwon een verdachte bitcoin (BTC) transactie. Een dag na het internationale arrestatie bevel maakte de oprichter van Terra maar liefst 3.313 bitcoin over naar verscheidene wallets.

Luna oprichter een “super manipulator”

Ook beschuldigde Fatman Kwon ervan om constant vragen te ontwijken. Volgens de klokkenluider is Kwon erg goed in “het zeggen van heel weinig met heel veel woorden”. Ook meent de klokkenluider dat Kwon na de ondergang van Terra afstand nam van het project, en deed alsof hij er nooit iets mee te maken had.

“Woordelijk verantwoordelijk nemen is prima. Maar het betekent eigenlijk niks. Het enige eerlijke is om een deel van zijn [Kwon’s] oneerlijk verkregen assets terug te geven. Hij heeft nog geen enkele dollar gebruikt om slachtoffers te compenseren.” 

Aldus Fatman. Recent maakte de Luna Foundation Guard, dat het Terra ecosysteem support, plannen bekend om investeerders te compenseren. Dit wilden het bedrijf doen met de ruim 100 miljoen dollar aan overgebleven assets. Later werden deze plannen echter weer opgeschort.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie