Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2022 08:52 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2022 08:52

Terra Luna stijgt weer hard terwijl Apecoin keldert door SEC onderzoek

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Terra Luna stijgt weer hard terwijl Apecoin keldert door SEC onderzoek

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

Terwijl bitcoin vastloopt in afwachting van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), vinden enkele opvallende ontwikkelingen in de crypto-wereld plaats en zijn een paar altcoins al volatiel aan het worden. Desondanks stijgt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies vandaag met slechts 0,3% naar $962 miljard.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin nog altijd vast

Bitcoin (BTC) lijkt vooralsnog stand te houden vlak boven $19.000. Of dat deze week ook zo blijft, lijkt vooral af te hangen of de Amerikaanse inflatiecijfers morgen lager of hoger uitpakken dan verwacht wordt.

Ondertussen zien we een piek in de instroom van BTC naar exchanges vanuit whales. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $19.130 op Coinbase en €19.685 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,1% in de plus.

Analist On-Chain College meldt dat het aandeel van het aanbod van BTC al meer dan een jaar niet is bewogen een nieuw record van 66% heeft bereikt. Dat duidt aan dat nog altijd een grote groep investeerders met veel vertrouwen hun BTC vasthouden.

Advertentie

Ethereum stijgt iets

Ethereum (ETH) dipte gisteren, net als eerder deze week, weer naar $1.275. De ether koers herstelde gedurende nacht vanaf dit punt en tikte zojuist net niet de $1.300 aan. Op het moment van schrijven komt de ETH prijs uit op $1.294 en staat daarmee vandaag 0,5% in de plus.

Het is overigens nu mogelijk om ETH adressen via Google op te zoeken, lees hierover later meer op Crypto Insiders.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Tron nu de blockchain van Dominica

Onder de grootste crypto is tron (TRX) vandaag de sterkste stijger. Dat komt waarschijnlijk doordat de controversiële oprichter Justin Sun van Tron de officiële nationale blockchain van het kleine Dominica gemaakt heeft.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Huobi token blijft hard stijgen

Ondertussen blijft de stijging van huobi token (HT) fors doorzetten. De Aziatische crypto-beurs werd onlangs overgenomen door onder andere de bovengenoemde Justin Sun. De HT koers staat vandaag wederom 24% in de plus en inmiddels 60% in de plus ten opzichte van enkele dagen geleden. HT piekte vanochtend op $6,7 en komt momenteel op $6,53 uit.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNA stijgt, USTC zakt

Daarnaast is terra (LUNA), de nieuwe versie van het ingestorte netwerk, weer flink aan het stijgen. LUNA tikte vanochtend even $3 aan, maar zakt nu naar $2,84. Toch staat LUNA vandaag maar liefst 17% in de plus.

Daartegenover maakte terraclassicusd (USTC) juist een kleine duik vanochtend en staat daarmee 5% in de min. Deze trend zagen we enkele weken geleden ook al afspelen. Toen ging het om LUNC die eerst hard steeg en vervolgens sloeg het volume over naar LUNA zodra LUNC corrigeerde. Wees zeer voorzichtig met dit soort marktmanipulatie.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Apecoin daalt hard door SEC onderzoek

Dan hebben we nog een grote verliezer vandaag: apecoin (APE). De APE koers kelderde gisterenavond flink en dat heeft hoogstwaarschijnlijk met het onderstaande nieuws te maken over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). APE komt momenteel op $4,7 uit en staat daarmee 8,2% in de min. Ook hierover later meer op Crypto Insiders.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DeFi-platform Mango op Solana gehackt

Echter hebben we buiten de top 100 nog een hardere daler. Dat heeft te maken met een hack van meer dan $100 miljoen op Mango (MNGO), een DeFi platform op Solana. De MNGO koers maakte eerst een enorme piek en kelderde vervolgens hard omlaag. MNGO staat vandaag meer dan 40% in de min.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie