Kevin Schijven Kevin Schijven
12/05/2022 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2022 12:00

Terra onthult meer maatregelen voor aanpak LUNA & UST crash

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) oprichter Do Kwon is ondergedoken in Europa

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

De koers van terra (LUNA) is de afgelopen dagen met maar liefst 99% gedaald naar $0,05, de laagste prijs sinds eind 2020. LUNA stond vorige week nog op de vijfde plek qua grootste cryptocurrencies, maar valt op het moment van schrijven naar positie 128. De UST stablecoin die deze situatie veroorzaakte, ligt momenteel 60% onder zijn waarde.

Toch willen de makers van Terra het niet opgeven en komen met een reddingsplan voor LUNA alsmede voor UST. Terra oprichter Do Kwon, CEO van Terraform Labs, onthulde gisteren de eerste maatregel.

Met community proposal 1164 wil het team UST redden door de basis pool vergroten. De hoeveelheid UST die geruild kan worden voor LUNA wordt dan verviervoudigd. Dat zorgt ervoor dat UST bezitter nog uit kunnen cashen, maar zorgt ook voor nog meer druk op de LUNA prijs. Het voorstel heeft inmiddels 62,6% van de stemmen voor gekregen.

Solana-ontwikkelaars komen bijeen wegens dringende problemen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Nieuwe maatregelen voor LUNA & UST

Vanochtend onthulde Terraform Labs nog meer maatregelen om deze crypto te redden. Ten eerste wil het team de overige UST tokens in de community pool van Terra vernietigen. Het gaat dan om maar liefst 1 miljard aan UST die wordt vernietigd in deze token burn. Normaliter zou deze pot $1 miljard waard zijn, maar dat is op het moment van schrijven maar $400 miljoen.

Daarnaast gaat het team 371 miljoen UST, die zijn opgeslagen (wrapped) op Ethereum (ETH), terughalen naar Terra om vervolgens ook te vernietigen. Dat betekent dat in totaal bijna 1,4 miljard UST wordt vernietigd, zo’n 11% van het totale aanbod.

Ten slotte gaat TerraForm Labs 240 miljoen LUNA tokens vastzetten om het Terra netwerk te beschermen. Doordat de koers zo hard gekelderd is, neemt de kans toe dat iemand een enorme hoeveelheid LUNA kan kopen om een zogenaamde 51% aanval uit te voeren. Deze persoon kan dan tijdelijk het netwerk overnemen, maar de vastgezette LUNA moet dat voorkomen.

Er wordt zeer sceptisch gereageerd op de voorstellen, maar de angst zit er dan ook goed in. De paniek is zelfs zo groot dat andere stablecoins momenteel iets instabiel worden. Zo verkopen mensen USDT in ruil voor USDC:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie