Kevin Schijven Kevin Schijven
19/05/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2022 15:15

Terra ontvangt flinke boete, speciaal team doet onderzoek naar LUNA

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra ontvangt flinke boete, speciaal team doet onderzoek naar LUNA

Foto: Andrey_Popov/Shutterstock

De juridische problemen stapelen in rap tempo op voor het bedrijf en de oprichter achter het recent gecrashte Terra netwerk en LUNA en UST koersen.

Keuzes maken in deze bullmarkt
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Terra krijgt flinke boete van belastingdienst

Terraform Labs, het bedrijf Terra van oprichter Do Kwon, heeft een boete ontvangen van maar liefst 100 miljard Koreaanse won, oftewel zo’n $78,3 miljoen of €74,5 miljoen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Naver News op 18 mei.

De National Tax Service, de Zuid-Koreaanse belastingdienst, heeft Terraform Labs en zijn oprichter de boete opgelegd voor belastingontduiking.

Het rapport meldt dat Do Kwon niet blij was met de belastingregels voor cryptocurrencies in Zuid-Korea. Hij zou volgens de publicatie geprobeerd hebben om alle binnenlandse bedrijfsactiviteiten in het land te liquideren voordat de koersen van LUNA en UST compleet instortten.

Blijkbaar nam de Zuid-Koreaanse belastingdienst al sinds vorig jaar juni Terraform Labs onder de loep op verdenking van belastingontduiking. De belastingdienst begon het onderzoek nadat het bedrijf LUNA stuurde van Terra Singapore naar de Luna Foundation Group om belasting te ontwijken.

Terraform Labs was geregistreerd in Singapore en de Caribische Maagdeneilanden, maar opereerde in Zuid-Korea. De publicatie meldt dat het volgens de belastingwet niet telt waar bedrijf staat geregistreerd staat, maar waar het opereert.

Advertentie

Speciaal onderzoeksteam terug na 2,5 jaar voor LUNA

Ondertussen heeft de Zuid-Koreaanse regering de zogenaamde “Grim Reapers of Yeoui-do” terug in het leven geroepen. Dit speciale onderzoeksteam, bestaande uit verschillende financiële toezichthouders, gaat de LUNA & UST crashes onderzoeken.

Het is het eerste onderzoek dat het team in 2,5 jaar oppakt. De beruchte onderzoeksgroep werd door de vorige president ontmanteld en is dus nu weer terug. Tussen 2013 en 2020 leidde onderzoeken van het team tot maar liefst 346 arrestaties en 965 veroordelingen.

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat het juridische team van Terraform labs is opgestapt. De dag daarvoor kwam naar buiten dat Zuid-Koreaanse toezichthouders een “noodinspectie” uitvoeren naar het incident. Eerder deze week bleek dat een investeerder aangifte heeft gedaan tegen Do Kwon. Zelfs de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) doet naar verluidt al onderzoek.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie