Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2022 19:04

Zuid-Korea inspecteert LUNA crash, wil hoorzitting met oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zuid-Korea inspecteert LUNA crash, wil hoorzitting met oprichter

Foto: Sean Pavone / Shutterstock.com

Zoals al gevreesd werd, trekt de crash van cryptocurrency terra (LUNA) en stablecoin terrausd (UST) nu ook de aandacht van toezichthouders.

Twee Zuid-Koreaanse financiële toezichthouders, de Financial Services Commission (FSC) en Financial Supervisory Service (FSS), voeren een “noodinspectie” uit naar het incident. Dat meldt Yonhap News Agency op 17 mei:

De twee instanties vragen informatie op bij Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchanges over transacties die verbonden zijn aan LUNA en UST. Het gaat dan om informatie als handelsvolumes en het aantal betrokkene investeerders. Volgens de publicatie zijn er wellicht meer dan 200.000 Zuid-Koreaanse LUNA investeerders.

Ook vragen de instanties aan exchanges hoe zij met de crash omgaan, wat zij denken dat dit veroorzaakt heeft en welke maatregelen zij hanteren hieromtrent. Een anonieme vertegenwoordiger van een van de exchanges zegt:

“Vorige week vroegen financiële autoriteiten om gegevens over het aantal transacties en investeerders, en keken ze naar de relevante maatregelen van de beurzen. Ik denk dat ze het hebben gedaan om maatregelen op te stellen om de schade voor investeerders in de toekomst te minimaliseren.”

Poopcoin is geen 1 aprilgrap, nieuwe ‘shitcoin’ is direct miljoenen waard
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Zuid-Koreaanse politicus eist parlementaire hoorzitting met Terra (LUNA) oprichter Do Kwon

Daar blijft het echter niet bij. Een Zuid-Koreaanse politicus van de regerende partij eist namelijk een parlementaire hoorzitting over de LUNA en UST crashes. Hij wil dat niet alleen exchanges, maar ook dat Terra oprichter Do Kwon wordt ondervraagd. Dat meldt het Koreaanse Newspim op 17 mei.

“We zouden verwante bestuurders van exchanges, waaronder CEO Do Kwon van Terra, die een recent probleem is geworden, naar de Nationale Assembly moeten halen om een hoorzitting te houden over de oorzaak van de situatie en maatregelen om investeerders te beschermen.”

Aldus de politicus Chang-Hyun. De National Assembly is de wetgevende macht in Zuid-Korea. Hij beschuldigt zelfs de exchanges dat zij misbruik hebben gemaakt van de situatie:

“Coinone, Korbit en Gopax stopten met handelen op 10 mei, Bithumb op 11 mei, maar Upbit stopte pas op 13 mei met handelen. Upbit, de laatste die stopte met handelen, zelfs na het zien van de crash, is het nummer 1 bedrijf met een aandeel van 80%. In slechts die drie dagen verdiende het bijna 10 miljard won aan commissie inkomsten.”

₩10 miljard is ongeveer $7,9 miljoen of €7,5 miljoen. Do Kwon kwam overigens vandaag weer met een nieuw voorstel voor Terra: een hard fork.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie