Timo Bult Timo Bult
18/05/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2022 11:15

Terra juridisch team stapt op na LUNA debacle

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra juridisch team stapt op na LUNA debacle

Foto: PanuShot/Shutterstock

Het juridische team van Terraform Labs, dat achter het Terra (LUNA) project zit, is vlak na de ineenstorting van het project opgestapt. Dat melden anonieme bronnen aan The Block.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra advocaten gooien handdoek in de ring

De anonieme bronnen melden dat kort na de ineenstorting van Terra, die gepaard ging met de depegging van de terrausd (UST) stablecoin en LUNA cryptocurrency, ontslag hebben genomen. De drie leden van het team laten op hun LinkedIn-profiel weten in mei te zijn gestopt met hun werk voor Terraform Labs.

Het bedrijf regelt zijn juridische zaken nu met een extern bureau. Dat bureau zal de komende tijd waarschijnlijk overuren moeten gaan draaien aangezien investeerders veel geld zijn verloren door het debacle. Een woordvoerder van Terraform Labs laat aan The Block weten:

“De afgelopen week was een uitdaging voor Terraform Labs en een klein aantal teamleden heeft de afgelopen dagen ontslag genomen. […] De overgrote meerderheid van de teamleden blijft vastbesloten om de missie van het project uit te voeren. Terra is meer dan UST, met een ongelooflijk gepassioneerde gemeenschap en een duidelijke visie op hoe te herbouwen. Onze focus ligt nu op het uitvoeren van ons plan om het Terra-ecosysteem nieuw leven in te blazen.”

Komt het LUNA herstelplan van de grond?

Hoe het plan dat de woordvoerder benoemt eruit ziet is niet bekend. Er zijn verschillende voorstellen. De laatste hiervan stelt voor om een hard fork uit te voeren en de huidige LUNA crypto om te toveren tot LUNA classic (LUNC). Bezitters van LUNC ontvangen vervolgens een aidrop van nieuwe LUNA.

Maar of dit plan erdoorheen komt is nog maar de vraag. Gisteren bleek uit een poll dat 90% van de community tegen het voorstel is. Om de een of andere reden heeft Thierry Baudet wel zijn steun uitgesproken voor het plan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie