Roy van Krieken Roy van Krieken
17/05/2022 13:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2022 13:05

Thierry Baudet steunt omstreden herstelplan Terra (LUNA)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Thierry Baudet steunt omstreden herstelplan Terra (LUNA)

Foto: robert coolen / Shutterstock.com

De oprichter van het Terra (LUNA) netwerk, Do Kwon, maakte onlangs bekend dat er een nieuw plan is bedacht om Terra weer tot leven te wekken. Het zal niemand zijn ontgaan dat zowel Terra als de bijbehorende UST stablecoin totaal is ingestort en met dit nieuwe plan zou het netwerk weer met beide benen op de grond moeten belanden. De grote man en partijleider van Forum voor Democratie (FvD), Thierry Baudet, heeft gisteren op Twitter bekend gemaakt dat hij volledig achter dit nieuwe plan staat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra herstelplan

Centraal in het herstelplan van Terra staat de splitsing van het netwerk; een zogeheten hard fork. Dit zou betekenen dat het oude Terra netwerk wordt opgesplitst in het nieuwe Terra netwerk (LUNA), zonder algorithmische stablecoins, en het oude netwerk zal de naam Terra Classic (LUNC) krijgen. Beide chains zullen volgens Do Kwon naast elkaar bestaan.

De oorspronkelijke LUNA tokens van bezitters zullen worden omgetoverd tot LUNC en vervolgens krijgen zij middels een airdrop een lading nieuwe LUNA tokens. Ook UST holders zouden recht hebben op deze nieuwe LUNA tokens. Alle tokens zullen in het bezit komen van de community en niet in handen van wallets van Terraform Labs, aldus Kwon.

Advertentie

Thierry Baudet betuigt steun

Iemand die dit nieuwe plan helemaal ziet zitten is niemand minder dan Thierry Baudet. Meneer Baudet liet op dit Twitter weten dat hij het een fantastisch plan vindt en hij hoopt dat op deze manier het Terra netwerk weer voort kan bestaan.

Het is niets minder dan opmerkelijk te noemen dat een prominente politicus op deze manier zijn steun betuigt voor een project dat, in de ogen van veel investeerders althans, toch behoorlijk de plank heeft misgeslagen. LUNA investeerders hebben collectief vele miljarden verloren als gevolg van de instorting van het Terra netwerk.

Daarnaast is de kritiek op het nieuwe plan door grote namen binnen de crypto industrie overweldigend. Binance CEO Changpeng Zhao gaf bijvoorbeeld eerder al aan dat een hard fork van het Terra netwerk niet zou gaan werken. De waarde van het nieuwe netwerk moet ergens vandaan getoverd zien te worden en het vertrouwen in Terraform Labs en Do Kwon is op dit moment ver te zoeken. Het valt simpelweg sterk te betwijfelen of het nieuwe herstelplan kans van slagen heeft.

Thierry Baudet, in al zijn wijsheid, lijkt echter volledig achter de hard fork te staan. Of dat komt omdat hij persoonlijk een flinke lading LUNA tokens heeft ingeslagen is op dit moment nog onbekend. Wel heeft Thierry Baudet natuurlijk al eerder wat fratsen uitgehaald binnen de wereld van crypto. Zo lanceerde hij in maart een eigen non-fungible token (NFT) collectie. Deze lancering verliep echter alles behalve soepel en kan eigenlijk niet anders beschreven worden dan als regelrechte flop.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie